2022

17.06.2022. 09:52

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Besplatne edukcije o pravilnom korišćenju dečjih auto-sedišta na MOL pumpama

MOL Serbia

2022

17.06.2022. 09:52

MOL Serbia i Agencije za bezbednost saobraćaja na servisnim stanicama MOL Serbia tokom leta organizovaće besplatne savete i proveru bezbednosti dečijih auto-sedišta, saopštio je MOL.

U okviru projekta „Igra je za decu, dečiji život nije igra“, roditelji vozači biće u prilici da na 10 MOL Serbia servisnih stanica tokom juna i jula od trenera Agencije za bezbednost saobraćaja dobiju savete o pravilnoj upotrebi dečijih auto-sedišta, kao i da provere da li je dečije auto-sedište pravilno postavljeno u njihovom vozilu.

To će moći da urade od 16 do 19 časova na MOL Serbia servisnim stanicama: Višnjica (Beograd), Aranđelovac, Loznica, Subotica 1, Novi Sad 2 (Piramida), Pančevo, Kraljevo, Kragujevac 1, Jagodina i Sremska Mitrovica.

Vozači koji posete odabrane MOL Serbia servisne stanice, provere da li je dečije auto-sedište pravilno postavljeno u njihovom vozilu i tačno odgovore na kviz pitanja biće u prilici da osvoje dečije auto sedište kategorije 9 do 36kg i MOL Plus klub loyalty karticu sa 2000 poena. Potrebno je da popunjen flajer sa tačnim odgovorima ubace u za to predviđenu kutiju na stanici iz koje će biti izvučeni pobednici. 

 „Za MOL Serbia, jedan od prioriteta su bezbednost i edukacija kupaca o odgovornoj i sigurnoj vožnji. Ukoliko su dečija auto-sedišta pravilno postavljena u vozilu, dete će biti zaštićeno u slučaju saobraćajne nezgode. Zahvalni smo partnerima iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije na višegodišnjoj podršci i saradnji da učinimo sve kako bi naši kupci sa svojom decom uživali u bezbednoj vožnji“, izjavio je Milenko Janković, direktor MOL Serbia (na slici dole desno).

Milenko Janković, direktor MOL (desno) i Duško Pešić, direktor ABS

Duško Pešić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja rekao je da Deca predstavljaju jednu od najranjivijih kategorija učesnika u saobraćaju, pre svega, jer nemaju razvijene psihofizičke sposobnosti kao odrasli ljudi.

Usvojena pravila bezbednog ponašanja kod dece su posebno važna za decu pešake i decu bicikliste, dok je kod dece putnika u vozilu podjednako važno bezbedno ponašanje i razvijena svest o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju kod njihovih roditelja.

Procenat upotrebe zaštitnih sistema za decu do 3 godine je oko 70%, dok je za decu od 4 do 12 godina starosti oko 48%. Od ukupnog broja dece koje se prevoze, čak 90% njih se prevozi nepravilno.

„Četvrtu godinu za redom sprovodimo projekat „Igra je za decu, dečiji život nije igra“ u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja jer nam je važno da vozači, naši kupci, budu bezbedni u saobraćaju. Edukacija je najvažnija u preventivnom delovanju kako bi se izbegle potencijalne nezgode“, kaže Ana Pavlović, direktorka maloprodaje u kompaniji MOL Serbia.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.