2022

12.04.2022. 14:23

Eurobank i Direktna Banka

Autor: Nova Ekonomija

Eurobank Direktna opremila računarima kabinet škole u Boru

Eurobank i Direktna Banka

2022

12.04.2022. 14:23

 Eurobank Direktna realizovala je novu donaciju u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta „Škola kao nacrtana za Vas” u   Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Direktna Veliko srce“, obezbeđena je računarska oprema u vrednosti od više od 500.000 dinara.

Na ovaj način kabinet će dobiti novu namenu, a nabavkom softverskih paketa, ovi računari će se koristiti za ekonomsko poslovanje i računovodstvo kod ekonomskih tehničara i za agencijsko i hotelijersko poslovanje kod turističko hotelijerskih tehničara.

Dodatno, u partnerstvu sa izdavačkom kućom Laguna, Eurobank Direktna je učenicima Ekonomsko-trgovinske škole pružila priliku da se upoznaju sa novinarem i piscem Vanjom Bulićem, sa kojim su se družili i diskutovali na različite teme. U cilju da đacima omogući dostupnost kulturnih sadržaja i muzejskih postavki koje nisu uobičajene u njihovim gradovima, Banka je u saradnji sa “Domom Jevrema Grujića“, Muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda pokrenula edukativni program „Putujući muzej“ koji školama širom Srbije nudi putovanja kroz srpsku istoriju i kulturu, kustoska predavanja, a kroz praktičan rad i radionice srednjoškolcima približava različite umetničke veštine.

„Izuzetno nam je drago što imamo priliku da realizujemo donaciju u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru. Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i naših klijenata, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Direktna Veliko srce“, ovoj školi smo obezbedili neophodnu računarsku opremu u vrednosti većoj od 500.000 dinara, koja će poboljšati kvalitet njihovog obrazovanja. Kroz ovaj projekat banka je  potvrdila svoje strateško opredeljenje da ulaže u razvoj mladih ljudi i stvara bolje uslove za njihovo buduće profesionalno usavršavanje. Takođe, saradnjom sa izdavačkom kućom Laguna i muzejem „Dom Jevrema Grujića“, želimo da obezbedimo mogućnost da se srednjoškolci širom Srbije upoznaju sa različitim  kulturnim  sadržajima i to u okviru svoje škole ” – izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

„Zahvalni smo Eurobanci na kontinuiranom ulaganju u obrazovanje i ekonomske škole širom Srbije. Zahvaljujući ovoj važnoj donaciji Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru učenici i nastavnici imaće na raspolaganju kabinet koji je opremljen savremenom računarskom opremom. To će dodatno unaprediti i modernizovati proces nastave i učenja, a učenici će biti spremniji za tržište rada“ – izjavio je državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kasalović.

Tokom četiri godine godine koliko se sprovodi društveno odgovorni projekat Eurobank Direktne „Škola kao nacrtana za Vas”, opremljeno je devet računarskih kabineta, u sedam gradova Srbije, a izdvojeno je više od 8,2 miliona dinara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.