2022

24.06.2022. 10:54

Galenika

Autor: Nova Ekonomija

Galenika donirala sredstva Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“

Foto: Galenika

2022

24.06.2022. 10:54

Kompanija Galenika donirala je Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, sredstva u iznosu od 80.000 (osamdeset hiljada) evra u dinarskoj protivvrednosti. Cilj donacije je podrška radu nacionalnog Instituta i dodatna modernizacija opreme koja je potrebna za efikasno lečenje pacijenata koji dolaze sa teritorije cele zemlje i regiona.

Donirani iznos je upotrebljen za nabavku endoskopskog video stuba poslednje generacije, koji u 3D režimu omogućava operisanje pacijenata koji imaju smetnje sa srčanim zaliscima. Ključna prednost koju omogućava ovaj medicinski uređaj je da se pri operaciji kreira gotovo nevidljiv hirurški rez, smanjuje se hirurška trauma pacijenata, i omogućava znatno brži oporavak i nastavak normalnog života. Pored toga, novi aparat omogućava znatno povećanje broja i skraćenje vremena trajanja operacija.

„Ispred Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, želim da se zahvalim kompaniji Galenika na donaciji za potrebe naše ustanove, koja obavlja najkomplikovanije operacije kardio i vaskularne hirurgije za pacijente iz cele Srbije i regiona. Društveno odgovornim ponašanjem kompanija Galenika nam je omogućila nabavku preko potrebne opreme koja će doprineti još boljem i kvalitetnijem lečenju naših pacijenata. Želim da istaknem značaj ovakvog primera kompanije koja svojom donacijom učestvuje u unapređenju lečenja“ – izjavio je direktor instituta „Dedinje“ Milovan Bojić.

„U godini kada obeležavamo 77 godina uspešnog poslovanja, Galenika svoju trajnu posvećenost odgovornom poslovanju pokazuje i ovom donacijom. Posebna nam je čast da smo imali priliku da pomognemo ovako značajnu ustanovu kao što je Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“. Verujemo da nabavka novog uređaja omogućava Institutu poboljšanje uslova za lečenje pacijenata. Velika povelja Instituta za izuzetan doprinos radu i razvoju Instituta, koju smo ovom prilikom dobili od Instituta, nas uverava da kao kompanija ostanemo istrajni na našem putu posvećenosti ljudima i vernosti zdravlju“, izjavila je Jelena Parojčić, izvršna direktorka za ljudske resurse kompanije Galenika.

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ svake godine se izvrši između 600 – 800 operacija pacijenata koji imaju smetnje sa srčanim zaliscima, što predstavlja skoro trećinu ukupnog broja operacija na srcu koje se godišnje izvedu na Institutu.

Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ postoji skoro 50 godina i godišnje se na Institutu izvrši oko 2500 hiljade kardiohirurških operacija, 1750 operacija iz domena vaskularne hirurgije, dve hiljade koronarnih dilatacija, i preko 700 najsloženijih elektrofizioloških procedura.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.