2022

06.07.2022. 13:00

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Kompanija ASEE (ASSECO SEE) donirala IT opremu FON-u

Foto: ASEE

2022

06.07.2022. 13:00

 ASEE (ASSECO SEE), jedna od najuspešnijih softverskih kompanija u jugoistočnoj Evropi, donirala je danas savremenu IT opremu Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu koja će biti korišćena za unapređenje operativnih procesa ove visokoškolske institucije. 

,,Sa FON-om delimo zajedničku viziju budućnosti u kojoj se visoko vrednuju prednosti digitalnog društva. Smatramo da je naša obaveza kao kompanije da upravo studentima obezbedimo savremenu tehnologiju koja će im olakšati obrazovanje. Verujemo da ćemo ih na ovaj način i dodatno motivisati da ostvare svoj potencijal i doprinesu razvoju ekonomije znanja u našoj zemlji,“ izjavio je Dejan Đokić, član Upravnog odbora Asseco SEE (ASEE).

Đokić je takođe istakao da razvoj softverskih rešenja kojima je kompanija ASEE transformisala i unapredila brojne privredne sektore na globalnom nivou ne bi bio moguć bez ideja, energije i veština koje su donele nove generacije upravo sa ovog beogradskog fakulteta.

Donaciju kompanije ASEE čini kompletna hardverska infrastruktura koja će FON-u biti potrebna za virtualizaciju komunikacije u radu sa studentima. Ona obuhvata četiri servera koji će biti spojeni u jedan klaster, uređaje za skladištenje podataka sa velikim memorijskim prostorom, kao i odgovarajuću prateću opremu.  

„Krovni sporazum o saradnji između FON i ASEE potpisan u decembru 2021. godine, stvorio je osnovu da naše zajedničke snage stavimo u funkciju kvalitetnog obrazovanja. Dalji razvoj IT infrastrukture predstavlja jedan od strateških prioriteta Fakulteta sa ciljem unapređenja nastavnog i naučno-istraživačkog procesa i kreiranja konkurentnog poslovnog ambijenta, a kompanija ASEE je naš prirodan partner u tome,“ izjavio je dr Marko Mihić, prodekan Fakulteta organizacionih nauka za strateški razvoj i saradnju sa kompanijama.

„FON permanentno radi na razvoju IT infrastrukture i servisa. Sada sa novom, pametnom zgradom i više od 400 računara za nastavu, razvojem većeg broja servisa za različite stejkholdere, potreba za kvalitetnom i sveobuhvatnom hardverskom i softverskom infrastrukturom je još veća.  Zahvaljujući donaciji našeg partnera ASEE, značajno su unapređeni kapaciteti, kada su u pitanju pitanju serverska i mrežna infrastruktura. Nova oprema će u velikoj meri biti korišćena i za naučno-istraživačke aktivnosti zaposlenih na FON-u i međunarodnu saradnju. Moram da istaknem da su eksperti iz ASEE pomogli i oko instalacije i povezivanja opreme u naš IT ekosistem i obećali punu podršku u budućnosti, “ istakao je dr Dušan Barać, prodekan za digitalni razvoj Fakulteta organizacionih nauka.

Prodekan za osnovne akademske studije Fakulteta organizacionih nauka, dr Dušan Savić, zahvalio se na donaciji i izjavio da će na osnovu novog sistema biti kreirana unapređena digitalna platforma za aktivnosti studenata. On je dodao da FON tradicionalno prepoznaje važnost saradnje nauke i privrede i da je jedan od najvećih prioriteta kontinuirano partnerstvo sa poslovnim sektorom u cilju stvaranja kvalitetnih uslova studiranja.

ASEE (ASSECO SEE) je lider u inovacijama u IT sektoru koji razvija i plasira sopstvena rešenja u oblasti digitalnog bankarstva, energetike, telekomunikacija i javne uprave za region jugoistočne Evrope. Kroz brojne društveno odgovorne projekte kompanija pruža kontinuiranu podršku zajednici, a redovnim godišnjim programima prakse otvara vrata i za mlade stručnjake. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.