2022

24.06.2022. 12:03

OTP banka Srbija

Autor: Nova Ekonomija

OTP banka u Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme

Foto: Mladen Sekulić

2022

24.06.2022. 12:03

 OTP banka Srbija i ove godine učestvuje u  Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme, u okviru kog se kombinuju povoljni krediti i bespovratna sredstva namenjena investicijama i podsticaju bržeg privrednog razvoja. Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu“ koji finansira Evropska unija. 

„OTP banka kao najveći kreditor privrede i stanovništva i lider na tržištu faktoring, lizing i e-commerce usluga, posebno je posvećena i segmentu malih i srednjih preduzeća što dokazuje i odlukom da učestvuje u ovom Programu. Naša banka je odabrana na ovogodišnjem tenderu Ministarstva privrede kao jedna od najbolje rangiranih banaka i lizing kuća, a na osnovu svoje  ponude i ispunjenih tenderskih uslova. Cilj nam je da budemo značajna podrška klijentima ovog segmenta kako bi razvijali svoje poslovanje, što ostvarujemo i kroz našu ponudu specijalno kreiranu za mala preduzeća i preduzetnike“, izjavio je Marko Đukić, direktor Direkcije za Mali biznis OTP banke Srbija. 

Kroz Program se ove godine dodeljuju bespovratna sredstva mikro i malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama, privrednim subjektima koji obavljaju proizvodnu ili građevinsku delatnost, za nabavku opreme, a ukupna bespovratna sredstva iznose oko 3,1 milijardu dinara. Cilj Programa je olakšavanje finansiranja nabavke opreme i jačanja konkurentnosti malih preduzeća, kao podrška investicijama i podsticaj bržem privrednom razvoju. 

Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na bespovratno sufinansiranje do 25% od neto vrednosti opreme koja se nabavlja. Učešće iz sopstvenih sredstava preduzeća iznosi 5% od ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak od 70% može obezbediti kroz povoljan kredit OTP banke. Visina bespovratnih sredstava određuje se u odnosu na broj zaposlenih na neodređeno vreme, a iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti manji od 500.000 dinara, niti veći od 5.000.000 dinara.

Ukoliko ste zainteresovani za Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme, dodatne informacije možete dobiti u najbližoj ekspozituri OTP banke  gde možete i predati dokumentaciju kao i zahtev za kredit. Za više informacija pozovite Kontakt centar OTP banke ili saznajte detalje na sajtu OTP banke.  

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.