2022

02.09.2022. 09:51

STIHL

Autor: Nova Ekonomija

STIHL – dobri komšija

Foto: STIHL

2022

02.09.2022. 09:51

  Kompanija STIHL, vodeći svetski proizvođač motornih testera i uređaja za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu, kao i građevinsku industriju, je  društveno odgovornom akcijom „STIHL – dobri komšija“ pokazala brigu za svoje najmlađe sugrađane. Kompanija je uredila zelene površine u dvorištima vrtića „Bambi“ i „Sunce“ na teritoriji Gradske opštine Novi Beograd. 

„STIHL – dobri komšija“ akcijom najavili su useljenje STIHL kompanije u novu zgradu na Novom Beogradu, i pokazali da su korporacija koja je društveno odgovorna kako prema zajednici, tako i prema komšiluku u kom posluje. I na ovaj način STIHL podseća na ogroman značaj zelenih površina u cilju kvalitetnog života u gradskim sredinama.

„STIHL – dobri komšija je društveno odgovorna akcija koja ima za cilj da podstakne i promoviše brigu o zajednici, kao i o najmlađim članovima društva i njihovom okruženju“, izjavila je Dijana Peškir, direktorka kompanije STIHL za tržište Srbije  i Crne Gore i dodala: „Današnjom akcijom želeli smo da ulepšamo prostor u kome borave naši najmlađi sugrađani, kao i da ih naučimo da se odgovorno ponašaju prema prirodi. STIHL proizvodi daju važan doprinos pri očuvanju i negovanju zelenih površina. Mi kao porodična kompanija duboko smo posvećeni principu da ograničene resurse treba koristiti na takav način, da oni mogu da budu dostupni i budućim generacijama. Briga o životnoj sredini je briga za budućnost.“

Predstavnici kompanije STIHL uređenjem zelenih površina u dvorištima predškolskih ustanova, pokazali su na koji način treba da se vodi računa o svom okruženju.

„Vrtići su mesto zajedničkog življenja dece i odraslih iz neposrednog okruženja. U našem programu posebnu pažnju posvećujemo saradnji sa lokalnom zajednicom. Inicijative i akcije kao što je  ova sa kompanijom STIHL doprinose da se deca osećaju ravnopravnim pripadnicima zajednice i upoznaju svet oko sebe, a što sve doprinosi razvijanju svesti i brige za životnu sredinu. Zahvalni smo kompaniji STIHL koja je prepoznala potrebe i vrednosti PU „11.april“ i omogućila deci predškolskog uzrasta osećaj pripadnosti i povezanosti sa lokalnom zajednicom kao i siguran i podsticajan prostor za igru i istraživanje na otvorenom.“ izjavila je direktorka Predškolske ustanove „11.april“ Jelena Dubljević.

Ova društveno odgovorna inicijativa pored konkretne podrške predškolskim ustanovama ima i edukativni karakter. Najmlađi sugrađani, kroz primer iz prakse, uče kako da vode računa o svom okruženju, ali i o tome zbog čega je briga za prirodu bitna. STIHL globalno i lokalno podržava ekološke inicijative, kao i one koje daju doprinos zajednici u kojoj posluje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.