Održivost

28.02.2024. 11:33

Hemofarm

Autor: Nova ekonomija

Hemofarmov mentorski program za žene “Jedinstvena i važna“

Vizual: Hemofarm

Održivost

28.02.2024. 11:33

Kompanija Hemofarm drugu godinu zaredom pokreće mentorski program Jedinstvena i važna namenjen ženama u biznisu sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Kao kompanija u kojoj 62% liderskih pozicija zauzimaju žene, Hemofarm je posvećen da i ove godine podrži i razvija žensko liderstvo u okruženju.

Sve zainteresovane mogu da se prijave na sajtu projekta Jedinstvena i važna do 10. marta, a nakon procesa selekcije, odabira mentorina i kreiranja mentorskih parova, mentorski program započeće sa radom sredinom aprila.

 

Irina Skitjajeva, direktorka funkcije za ljudske resurse u STADA Grupi za istočnu Evropu i sponzorka i mentorka programa Jedinstvena i važna istakla je da je ovaj projekat od izuzetnog značaja i za mentorke i mentorine.

Mentorstvo nije sasvim nov pravac, ali sada poprima različite oblike i izlazi van granica kompanija, stvarajući dodatnu vrednost u razvijanju kulture. Ovaj program otvara mnogo mogućnosti za učenje, razvoj i razmenu, daje potpuno novu perspektivu i na kraju podržava organizacioni, profesionalni i lični rast,” ocenila je Skitjajeva i pozvala sve zainteresovane da se prijave na program.

Svetlana Stefanović, jedna od prošlogodišnjih mentorina, izjavila je da joj je program Jedinstvena i važna  dao širinu da na različite životne situacije i okolnosti odgovori iz različitih perspektiva.

Ritam današnjeg života, kako ličnog, tako i profesionalnog, ne ostavlja mogućnost da sve naučite iz sopstvenih grešaka, jednostavno je dobro imati „spremne“ različite pristupe za različite situacije“, istakla je ona.

 

Jovana Živković, partnerka za edukaciju i upravljanje talentima u Hemofarmu i jedna od inicijatorki samog programa naglasila je da su kroz prethodni mentorski ciklus stvorene nezaboravne uspomene, koje su inspirisale promene, što je dodatno uticalo da se nastavi sa ovim jedinstvenim programom.

Mentorski program trajaće šest meseci, tokom kojih će sedam liderki iz Hemofarma mentorisati sedam odabranih učesnica programa koje su se prijavile, i sa njima podeliti svoja iskustva i znanja, i pomoći im savetima da naprave važan korak u svom karijernom razvoju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.