2022 Održivost

05.01.2023. 11:06

McDonald’s

Autor: McDonald’s

McDonald’s: Podrška ljudima kada i gde im je najpotrebnija

Sa naša 32 restorana, imamo jedinstvenu vezu sa lokalnim zajednicama širom Srbije. Verujemo da tome doprinosi i naša odgovornost da pomognemo ljudima...

McDonald's

Naš posao se razvija i napreduje samo ako se razvijaju i napreduju zajednice u kojima poslujemo. Sa svojom veličinom i obimom poslovanja u jedinstvenoj smo poziciji da uzvratimo društvu u kom živimo i radimo.

Mnogi značajni svetski događaji i fundamentalne promene u društvu tokom proteklih godina dodatno su dokazali važnost bezbednosti hrane i zdravlja, kao i bezbednosti za zajednice. Tokom svih ovih izazova bili smo u mogućnosti da doprinesemo da se neke teškoće lakše prebrode – pomažući kroz naše obroke, novčana sredstva, volonterske aktivnosti i dajući podršku najugroženijim grupama u našim zajednicama – starijim i izolovanim komšijama, porodicama i deci.

Ove godine smo, pored redovne podrške koju pružamo našim dugogodišnjim partnerima – Udruženju dece obolele od malignih bolesti „Zvončica”, Udruženju za borbu protiv raka kod dece „Uvek sa decom”, Svratištu, podršku pružili i sledećim organizacijama: Forumu mladih sa invaliditetom, NORBS, Pomoć deci.

 

Ove godine smo, treći put zaredom, nagrađeni za dobročinstvo

 

I ove godine smo učestvovali u projektu koji je pokrenuo Srpski filantropski forum „Spasimo hranu, spasimo humanost” i opet, treću godinu zaredom, bili nagrađeni za dobročinstvo.

Posebno smo ponosni na projekat koji se tiče ozelenjavanja gradskih sredina, koji smo ove godine sproveli u svim gradovima u kojima poslujemo tako što smo donirali ukupno 185 Pančićevih omorika, koje su đaci sa svojim nastavnicima zasadili u dvorištima 16 osnovnih škola.

Sadnja Pančićeve omorike u OŠ Janko VeselinovićFoto: McDonald’s

Kada govorimo o školarcima osnovnih škola, organizovali smo u susret Sajmu knjiga druženje dece sa našim poznatim piscem Bojanom Ljubenovićem, na kom je predstavljena njegova nova knjiga za decu „Tajne dedinog kofera”, u jednom od naših restorana, i tom prilikom smo poklonili deci Bojanove knjige koje im je on potpisivao na licu mesta.

Priključili smo se projektu „Bitka za znanje“, koji je pokrenuo Fond B92 i doniraćemo sredstva za opremanje školskih biblioteka najsavremenijom digitalnom opremom.

 

Ko su lideri društvene odgovornosti 2022. godine?

 

Mislimo na najmlađe

 Nismo zaboravili ni najmlađe, pa smo tako povodom Svetskog dana knjige, koji se održava u aprilu, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje, donirali 5.000 slikovnica „Lola i Mila” vrtićima širom Srbije. Slikovnice su namenjene deci uzrasta od 4 do 6 godina i na edukativan način će im pomoći da razumeju određene situacije u kojima se svakodnevno nalaze.

U saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, ove godine ćemo stipendirati četiri studenta koje je Fondacija odabrala, a kojima su neophodna finansijska sredstva da bi uspešno nastavili sa studijama.

Živeti naše vrednosti znači ispunjavati ih svaki dan. Posvećeni smo negovanju naših zaposlenih gde svi imaju podršku i jednak pristup, pa se osećaju tako da mogu da ostvare svoj puni potencijal kroz različite razvojne mogućnosti i beneficije.

Posvećeni smo aktivnom negovanju inkluzivnog okruženja, gde se raznolikost prihvata kao prednost.

Verujemo da kompanije kao što je McDonald’s imaju odgovornost da poštuju ljudska prava u okviru svoje sfere uticaja. Znamo da možemo da budemo snaga dobra u lokalnim zajednicama i da osnažimo naše dobavljače da učine isto.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.