2022 Održivost

05.01.2023. 14:04

Meridian

Autor: Meridian

Meridian: Zajedno sa korisnicima promovišemo društveno-ekološku odgovornost

Kompanija Meridian postala je jedina kompanija iz domena igara na sreću u regionu koja je u društveno odgovorne projekte i akcije neposredno uključila i svoje korisnike...

Foto: Meridian

Zahvaljujući održivom modelu poslovanja i društveno odgovornom angažmanu u gotovo svim sferama javnog života, kompanija Meridianbet je, u više od dve decenije svog postojanja, postala prepoznatljiv domaći i evropski brend u igrama na sreću.

Put ka vrhu građen je hrabro, samouvereno, prevazilaženjem izazova i postavljanjem ambicioznih ciljeva, primenom vrhunskog znanja i iskustva celog tima. Ali to je tek deo priče – uspeh i vrednost to postaju tek kada se dele sa zajednicom.

Kompanija se, pored tržišnog uspeha, fokusirala i na aktivizam na polju kulture, zaštite životne sredine, obrazovanja, i drugih društveno odgovornih segmenata. Koristeći svoj liderski uticaj, kompanija Meridian ima za cilj da kroz brojne akcije promoviše važnost uključivanja svih pojedinaca u formiranje pozitivnih promena u različitim životnim sferama.

Naročito sa početkom pandemije, kompanija Meridian je pokrenula desetine kampanja namenjenih saniranju posledica virusa Covid-19. Obezbeđivanjem najpotrebnije medicinske pomoći u opremanju kovid bolnica, nabavci vakcina, lekova i druge medicinske opreme, kompanija Meridianbet je nastojala da kroz svoj rad pruži dodatnu podršku medicinskom osoblju, kako bi se na najbolji mogući način prevazišle i sanirale posledice pandemije.

Svoju podršku za razvoj kulturnih institucija Meridian je pokazao kroz odnos prema zadužbini Ilije M. Kolarca. U interesu unapređenja rada ustanova kulture i umetnosti našeg društva, Kolarčevoj zadužbini donirana su značajna sredstva namenjena unapređenju programa koji se odnosio na organizovanje koncertnih predstava domaćih i stranih muzičara, muzičkih predavanja, edukacija, učenja stranih jezika i dr. Decenijsko postojanje i rad Kolarca deo su kulturnog identiteta srpskog naroda, ali i obaveza svih poštovalaca tradicije, kulture i umetnosti da tome nesebično doprinose.

Čist vazduh – čista pobeda

Briga o prirodi i životnoj sredini još jedna je obaveza svakog pojedinca, na kojoj treba raditi konstantno, bez obzira na vreme, mesto, energiju i raspoložive resurse. Među prvima u Srbiji koji su prepoznali značaj kolektivnog delovanja u rešavanju ključnih problema zajednice našla se i kompanija Meridian. Lider u igrama na sreću, već nekoliko godina sprovodi niz društveno odgovornih projekata povezanih sa zaštitom životne sredine. Tako je u martu 2022, zajedno sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, Meridianbet započeo veliku akciju pošumljavanja i ozelenjavanja javnih površina na teritoriji Republike Srbije, pod nazivom „Čist vazduh – čista pobeda”, a već pet jedinica lokalne samouprave do sada je prošlo kroz ovaj ambiciozni ekološki program.

Prva jedinica lokalne samouprave sa kojom se krenulo u projekat ozelenjavanja i pošumljavanja bila je opština Bela Crkva kojoj je kompanija Meridian donirala 133 sadnice lipe. Akcija je zatim nastavljena u Kikindi gde su zasađene 133 sadnice crvenolisne šljive i kelreuterije, dok je u Bačku Palanku pristiglo 200 sadnica lipe i javora. Izletište Dudova šuma u Subotici dobilo je 125 sadnica različitih vrsta zimzelenog i listopadnog drveća. Novi Sad bogatiji je za drvored na Bulevaru Evrope, gde je zasađeno preko 60 sadnica likvidambara.

Prva faza ovog višegodišnjeg projekta zaokružena je izložbom fotografija na Kalemegdanu, gde su građani imali mogućnost da se kroz slikovne panele upoznaju sa značajem i dosadašnjim rezultatima ovog projekta. Treba napomenuti da su zasađene sadnice, za relativno kratko vreme, počele da rezultuju poboljšanjem kvaliteta života lokalnih zajednica. Na izabranim lokacijama već sada je primetno smanjenje štetnih čestica, zagađenja i nivoa gradske buke, što se pozitivno odražava i na kvalitet života u samim mestima.

Čist Beograd – čista pobeda

Nije ovo, međutim, jedina ekološka aktivnost koju kompanija Meridian sprovodi. Tako je septembar protekao u znaku nedeljnog sređivanja Beograda. U želji da se nastavi sa praksom u domenu zaštite prirode i životne sredine, zaposleni u kompaniji su ovoga puta u akciju uključili i studente. Zajedno sa Savezom studenata FON, sprovedena je nova etapa ekološke akcije pod nazivom „Čist Beograd – čista pobeda“, koja je obuhvatala čišćenje, sortiranje i uklanjanje otpada na pet lokacija u Beogradu (Ada Ciganlija, Banjička šuma, Zvezdarska šuma, Savski kej i Košutnjak).  Akcija čišćenja je imala veoma dobar odziv, a studenti – volonteri su, osim na vrednosti aktivizma, ukazali i na značaj društvenog organizovanja mladih kako bi Beograd bio uređenije, lepše i prijatnije mesto za život.

Sprovedene akcije su imale za cilj stvaranje boljeg klimatskog ambijenta, kao i pružanje pozitivnog primera za širenje akcija koje mogu rezultovati unapređenjem ekološkog standarda i kvaliteta vazduha u Srbiji. Ideja kompanije Meridian je da kroz razvoj svog ekološkog programa zaštite životne sredine, podstakne i druge kompanije i organizacije na rad u smeru oplemenjavanja životnog prostora. Saradnjom sa predstavnicima gradskih i opštinskih institucija, kompanijama, organizacijama civilnog društva i javnim ličnostima, kompanija koja već godinama važi za lidera u svojoj oblasti poslovanja, želi da zajednicu u kojoj posluje učini lepšim i zdravijim mestom za život.

Ovo je tek jedan segment delovanja kompanije Meridian u okviru „zelenog portfolija”. Renomirani brend u oblasti igara na sreću lansirao je poseban model direktnih donacija, upravo za potrebe očuvanja prirode i zaštite životne sredine. Posredstvom opcije „Doniraj” na sajtu meridianbet.rs moguće je individualno izvršiti donaciju koja se usmerava na projekte očuvanja reka, jezera, prirodnih rezervata, projekte oplemenjivanja biodiverziteta, kao i ozelenjavanja javnih površina. Trenutno je na sajtu kompanije aktivna donatorska opcija Milion stabala za Srbiju, koja ima za cilj prikupljanje sredstava kako bi se unapredio kvalitet vazduha u celoj zemlji. Na ovaj način, kompanija Meridian postala je jedina kompanija iz domena igara na sreću u regionu koja je u društveno odgovorne projekte i akcije neposredno uključila i svoje korisnike. Mogućnost individualnih donacija proširila se i na polje humanitarnog rada, čime korisnici dobijaju mogućnost novčane podrške u aktivnostima brojnih udruženja i organizacija, ili pomoći najmlađim sugrađanima koji boluju od retkih i opasnih bolesti.

 

Ko su lideri društvene odgovornosti 2022. godine?

 

 Zelena agenda

Serija društveno odgovornih projekata, kroz akciju pošumljavanja Srbije, deo je Meridianove kompanijske „zelene agende”, koja još od 2020. na svim uplatnim mestima u Srbiji i regionu koristi najsavremenije prečišćivače vazduha, konstruisane u skladu sa Direktivom EU 125/2009 o uslovima kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorijama i najvišim eko-standardom na celom kontinentu – CEN 14511.

Dvadeset godina ulaganja u zajednicu

Kako nema poslovnog uspeha bez doprinosa stvaranju boljeg i obrazovanijeg društva, kompanija Meridian je, u znak zahvalnosti i iskrenog divljenja na spremnosti da svoje impresivno znanje i veštine stave na raspolaganje svojoj državi, odlučila da materijalno pomogne najbolje studente četiri univerzitetska grada u Republici Srbiji. U najvažnijoj etapi njihovog daljeg ličnog usavršavanja, od suštinske važnosti za ove vrsne profesionalce je da ostanu motivisani i prepoznati u društvu u kojem žive i rade.

Humanitarni studentski sportski turniri i akcije

Septembar i oktobar su meseci kada kompanija Meridian tradicionalno sprovodi svoje programe studentskog aktivizma. U saradnji sa Unijom studenata FON i humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“, organizuje humanitarne sportske turnire za pomoć socijalno ugroženim porodicama, akcije čišćenja životne sredine i dr.

Betting partner više od 30 klubova širom sveta

Osim što je jedan od najvećih brendova u industriji zabave jugoistočne Europe, Meridianbet uspešno posluje na tržištima EU, Južne Amerike i Afrike više od jedne decenije, primenjujući najbolje prakse u podršci lokalnim sportskim klubovima.

Meridian grupa je globalni betting partner više od 30 fudbalskih i košarkaških klubova širom sveta i pokrovitelj vrhunskog profesionalnog sporta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.