Konferencije

05.06.2012. 16:24

Autor: Nova Ekonomija

Druga godišnja konferencija „Logistika u Srbiji – Lanac snabdevanja – Veliki resurs za unapređenje poslovanja“

Konferencija o logistici u organizaciji Business Info Group Foto: Nova ekonomija

Foto: Nova ekonomija

Druga godišnja konferencija „Logistika u Srbiji – Lanac snabdevanja – Veliki resurs za unapređenje poslovanja“ otvorila je pitanja i pokrenula diskusiju na teme investicija u logističke infrastrukturne projekte, menadžment asortimana u lanacu sanbdevanja, kao i strategiju intermodalnog transporta. Konferenciju je otvorio gospodin Alfonz Antoni, potpredsednik Evropske logističke asocijacije koji je govorio o trendovima i strategijama u globalnoj logističkoj mreži.

Ispred Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Republike Srbije Miodrag Poledica predstavio je projekat beogradskog intermodalnog terminala, dok je Veselin Milošević ispred Uprave carina upoznao učesnike o procedurama dobijanja statusa ovlašćenog privrednog subjekta kao primera sigurnog i efikasnog lanca nabavke.

Na konferenciji je bilo reči i o razvoju logističkih centara i panevropskim koridorima o čemu je govorio Slavoljub Jevitć ispred nacionalne asocijacije „Transport i logistika“. O značaju javnog privatnog partnerstva u infrastrukturnim projektima govorio je Rastko Mališić ispred advokatske kancelarije Marić – Mališić – Dostanić.

Učesnici Konferencije imali su priliku da čuju i najnovije trendove i iskustva iz Evropske unije u ovoj oblasti. O strategiji intermodalnog transporta u Evropskoj uniji i primerima iz prakse govorio je gospodin Peter Wolters, generalni sekretar Evropske intermodalne asocijacije.

Zoran Vučić, pomoćnik direktora Uprave za slobodne zone predstavio je učesnicima skupa kako funkcionišu i razvijaju se slobodne zone. Profesor dr Momčilo Miljuš sa Saobraćajnog fakulteta govorio je o primeni RFID tehnologije umesto bar koda, dok je profesor dr Slobodan Aćimović sa Ekonomskog fakulteta govorio o menadžmentu asortimana i zaliha u lancu snabdevanja.

Svi učesnici skupa su se složili da je ovakav vid diskusije i razmena mišljena i iskustava potreban upravo zato što su teme logistike, transporta i lanaca sanbdevanja značajne za dalji razvoj privrede i ekonomije.

Ovogodišnja konferencija okupila je više od 150 predstavnika kompanija iz cele Srbije kao i predstavnike brojnih udruženja i organizacija iz ove oblasti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.