Konferencije

12.11.2014. 10:00

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Odgovornost za sadašnje i buduće generacije

Foto: Nova ekonomija

Godišnja konferencija UNICEF-a i Business Info Group o društveno odgovornom poslovanju

Beograd, 12. novembar 2014. – Povodom obeležavanja 25 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, Business Info Group i UNICEF su danas u hotelu Metropol održali konferenciju na temu društveno odgovornog poslovanja pod nazivom Odgovornost za sadašnje i buduće generacije.

Na konferenciji su istaknute važnost i uticaj poslovnog sektora na decu i njihova prava, a učesnici su imali su priliku da čuju iskustva i stavove predstavnika korporativnog sektora, među kojima su Telenor, IKEA, Nordeus, Fondacija „Centar za mlade talente”, kao i SMART Kolektiv i Insitut za digitalne komunikacije koji su predstavili inicijative u okviru svojih poslovnih strategija o poštovanju i podršci dečijim pravima.

„Poslovni sektor je blisko povezan sa decom – preko njihovih roditelja koji rade u kompanijama i fabrikama, preko proizvoda i usluga koje deca konzumiraju, kao i okruženja u kojem kompanije posluju. Samim tim, poslovni sektor ima veliki uticaj na decu kroz poslovnu politiku prema zaposlenima, kroz način na koji razvija i reklamira svoje proizvode, odnosom prema državnim institucijama, dobavljačima, i samoj zajednici. Zato poslovni sektor treba da bude važan akter u poštovanju dečijih prava,“ istakao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

„Poštovanje dečijih prava je logična poslovna politika. Uključivanje dečijih prava u poslovnu strategiju i korporativnu kulturu s jedne strane donosi kompanijama bolju reputaciju, ali, s druge strane, obezbeđuje buduću radnu snagu i buduće potrošače. Poštovanje dečijih prava od strane poslovnog sektora stvara zdrave i jake zajednice, kao i održiva i inkluzivna tržišta, što je neophodno za razvoj privatnog sektora i za prosperitet društva,“ rekao je Aleksandar Saša Đorđević, nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji.

Na konferenciji je promovisana i peta godišnja edicija „Lideri društvene odgovornosti – Odgovornost za novu generaciju“ u izdanju Business Info Group.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.