Lifestyle

14.05.2023. 07:47

Autor: Nova Ekonomija

Putovanje kao lek protiv ksenofobije

Kokan Mladenović

Lifestyle

14.05.2023. 07:47

KOKAN MLADENOVIĆ,  reditelj

 
NE logo za pitanje u intervjuuDa možete da ostvarite samo jednu stvar, korisnu za društvo, u narednih 10 godina, šta bi to bilo?

Komunizam, u njegovom izvornom obliku. Onaj oblik uređenja društva koji podrazumeva svesne i slobodne građane koji vode računa jedni o drugima i svetu u kome žive.

NE logo za pitanje u intervjuuAko biste mogli da nametnete jedno pravilo koje svi na svetu moraju da poštuju, koje pravilo bito bilo? Zašto?

Potpuno ukidanje svake vrste oružja i mehanizama prinude. Sramotno je koliko se beskrajno mnogo novca ulaže u sredstva za uništavanje, dok su sredstva za naučna i medicinska istraživanja, kao i za programe zaštite i oporavka planete, stostruko manja.

NE logo za pitanje u intervjuuKada biste mogli da izaberete jednu stvar koja se plaća i učinite je besplatnom za sve, šta biste izabrali? Zašto?

Prevoz, svake vrste – avionski, železnički, brodski, drumski. Ljudi treba da putuju, što više. Putovanje je univerzalni lek protiv ksenofobije.

NE logo za pitanje u intervjuuKada biste mogli da predložite novi predmet koji bi se učio u školi, šta bi to bilo?

Poznavanje susednih zemalja. Šta god da se desilo u prošlosti, oko nas će uvek živeti Mađari, Hrvati, Bugari, Bošnjaci, Crnogorci, Makedonci, Albanci. Mi bližih naroda nemamo i verujem da bi bilo dugoročno korisno da naša deca poznaju okruženje u kome žive, ne kroz prizmu istorije, ratova i sukoba, već kroz raznolikosti, lepote, duhovna i prirodna bogatstva koje susedne zemlje imaju da ponude. Mržnja je uvek posledica neznanja ili bar nerazmišljanja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.