Srebrno jezero sve popularnija destinacija za odmor

Foto: Nova ekonomija

Srebrno jezero prethodnih godina, možda i zbog korone, postaje sve popularnije mesto za odmor, naročito među turistima iz Srbije koji ne bi "preko" na letovanje. Šta je to što privlači turiste da odmor provedu baš ovde.

Srebrno jezero nalazi se na dva kilometara od Velikog Gradišta, a spada u veštačka jezera. Nastalo je tako što su dunavski rukavac zatvorili dvema branama, a dugačko je neverovatnih 14 kilometara.FOTO: Nova ekonomija


Široko je u proseku 300 metara, a čini se da je i veće s obzirom da je nepravilnog lučnog oblika. Nije previše duboko, najdublja tačka je oko osam metara. Izuzetno je čisto jer se voda filtrira pomoću peščanih dina. 

Bogato je ribom, naročito šaranom, somom, štukom i smuđem, a ima i amure. 
FOTO: Nova ekonomija


Pored hotela, tu su i apartmani, moteli, ali i smeštaj u privatnim kućama. Ako želite da budete smešteni na glavnom šetalištu, cene su nešto više, ali se, u proseku, kreću između 1.500 do 5.500 dinara po osobi dnevno, prema podacima jednog sajta za putovanja. Nešto više moraćete izdvojiti ukoliko planirate da u aranžman uključite i pansionsku uslugu. Na kraju šetališta nalazi se auto-kamp, neposredno pored jezera, u borovoj šumi. Idealno za ljubitelje prirode. 

Ono što mnoge zanima jeste i noćni život na jezeru. Na glavnom šetalištu uveče možete da se zabavite uz kafansku muziku, žive svirke na otvorenom ili neposredno pored jezera, a tu je i nekoliko diskoteka. 

Na Srebrnom jezeru se od 2006. godine održava i šahovski festival u organizaciji lokalnog šah kluba. Nedaleko od jezera nalaze se lokaliteti koje možete uključiti u obilazak - manastir Tumane, arheološko nalazište Lepenski vir i Golubačka tvrđava.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.