Priče i analize

06.10.2016. 14:41

NE

Autor: Nova Ekonomija

Kompanija Sky unapredila efikasnost skladištenja podataka uz pomoć Veritasa

Vodeća evropska kompanija u industriji zabave povećala je efikasnost i ostvarila uštedu od 73 odsto vremena potrebnog za administraciju bekapa.

Od uspostavljanja partnerstva sa kompanijom Veritas Technologies, globalnim liderom u upravljanju informacijama, britanska kompanija Sky povećala efikasnost i oslobodila vreme svojim zaposlenima da se usresrede na strateške IT transformacione projekte koristeći NetBackup, NetBackup Appliances i Information Map.

Kako bi pomogla ostalim svojim korisnicima da ostvare sličan uspeh, kompanija Veritas je najavila da će određenoj grupi NetBackup korisnika omogućiti besplatnu probu svog softverskog rešenja Information Map.

Sky je vodeća evropska kompanija u industriji zabave koja se u značajnoj meri oslanja na tehnologiju da omogući najširi izbor sadržaja svojim potrošačima kojih ima oko 22 miliona. Da bi unapredio isporuku usluga, Sky je stavio visok prioritet na uvid u svoje kompanijske podatke i bio u mogućnosti da izradi rezervne kopije podataka (bekap) i da brzo povrati informacije kritične za poslovanje. Uprkos tome, oslanjanje na neke od zastarelih i na trakama zasnovanih sistema za bekapovanje, dovelo je do problema sa daljim rastom IT resursa i smanjenja efikasnosti osoblja koje time bavi.

Kroz NetBackup Converged platformu, Sky je u mogućnosti da zaštiti svoje informacije, a da istovremeno širom svog poslovnog okruženja identifikuje prilike za optimizaciju skladišta informacija i smanji rizik, za samo jedan dan.

NetBackup Converged platforma kompanije Veritas donosi agilnost i povećanje efikasnosti tako što obezbeđuje integrisano rešenje za zaštitu podataka, oporavak od gubitka podataka, kao i uvid u nestrukturirane podatke kompanije Sky.

Ovo joj omogućava da donosi bolje odluke u vezi sa tim koji podaci su vredni za poslovanje.

NetBackup Appliances integriše se sa već instaliranim NetBackup rešenjem, pružajući efikasno autonomno rešenje za bekap, skladištenje i deduplikaciju podataka.

Veritas Information Map se takođe integriše sa NetBackup rešenjem da omogući kompletnom IT timu vizuelno iskustvo pri sticanju uvida u nestrukturirane podatke kompanije.

„Želimo da izgradimo poslovanje koje je izdržljivo na duže staze. Za IT sektor kompanije to znači pobrinuti se da naša infrastruktura sa vodećim tehnološkim rešenjima podržava kompaniju u daljoj budućnosti. Veritas je bio izvrstan partner u omogućavanju ove vizije. Danas mi prebacujemo ogroman posao na uređaje i Veritas NetBackup je tu da uvek obezbedi stabilnost. Uspešnost bekapovanja je porasla na 98 odsto sa prethodnog proseka od 85 odsto, a dok se zadatak bekapovanja proširio na 55.000 zahteva, što je povećanje od 10.000 za period od 12 meseci“, rekao je Dejvid Ker, menadžer za bekapovanje, skladištenje i podršku u kompaniji Sky UK&Ireland.

Veritas NetBackup Appliances omogućava lakšu i efikasniju analizu, čime se dodatno poboljšavaju procesi u kompaniji Sky. Pre primene ovog rešenja, Sky je trošio mnogo radnih sati zaposlenih u IT službi na rad sa trakama. Ovo vreme je smanjeno, što je IT timu omogućilo da se usresrede na više strateške projekte transformacije IT-a u kompaniji.

Tim za izradu rezervnih kopija podataka uštedeo je vreme koristeći mogućnosti NetBackup OpsCenter rešenja da izvesti o kapacitetu, izbaci sumarni izveštaj o statusu bekapovanja kroz automatizovane email poruke. Članovi Sky IT tima su sada napredni korisnici, pošto su implementirali 34 Veritas NetBackup Appliances instalaciju, što pokazuje kako je sazrela tehnologija integrisanih uređaja za bekapovanje.

Sa NetBackup rešenjem, Sky je bio u prilici da iskoristi prednosti koje pruža Veritas Information Map da poboljša uvid u podatke i razume prirodu svog globalnog okruženja podataka. Na osnovu  meta-podataka sakupljenih direktno preko NetBackupa, Sky može da identifikuje rizične zone, te zone koje imaju vrednost i na kraju zone koje su za brisanje. Uz to je Sky koristio saznanja do kojih je došao koristeći Information Map da razvije nove politike zadržavanja podataka, i uspeo da smanji upotrebu jedinica trake.

„Information Map nam je dao fantastičan, grafički pregled naših bekapa fajl sistema. Naši nestrukturirani podaci se mogu pregledati po starosti i poslovnoj relevantnosti, a mi možemo da donosimo informisane odluke u vezi sa tim kako skladištimo naše podatke i još smo uspeli da uštedimo na resursima za skladištenje i bekapovanje podataka“, dodao je Ker.

„Platformske mogućnosti za integraciju NetBackupa sa Information Mapom predstavljaju novi način da se pristupi zaštiti informacija, pri čemu se vidljivost stvarne prirode podataka odmah odražava na poboljšanje efikasnosti. Verujem da ovakva prilika koju je Sky iskoristio postoji kod svih korisnika našeg NetBackupa i ohrabrujemo ih da je iskoriste“, rekao je Piter Grimond, direktor za tehnologiju u EMEA regiji kompanije Veritas.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.