Priče i analize

20.03.2017. 11:09

NE

Autor: Nova Ekonomija

Veritas i Microsoft udružili snage i osnovali višegodišnje globalno strateško partnerstvo

Veritasova rešenja pojednostavljuju put do Microsoft Azure infrastrukture u oblaku uz poboljšanje mogućnosti skladištenja podataka i upravljanja usaglašenog sa zakonom. 

Veritas Technologies i Microsoft objavili su osnivanje višegodišnjeg globalnog strateškog partnerstva sa ciljem da se organizacijama pomogne da koriste „Microsoft Azure“ platformu, da je optimizuju za hibridna cloud okruženja i omoguće da Veritasov Enterprise Vault.cloud servis izvršavaju na Azure platformi.

Ovo partnerstvo je nadogradnja dugoročnog odnosa koji su izgradili Veritas i Microsoft i obuhvata zajednički rad obe strane da se omoguće i združenim snagama prodaju hibridna cloud rešenja za skladištenje namenjena korisnicima obeju kompanija, a kako bi se obezbedio sveobuhvatan,  jednostavan i cenovno efektivan pristup upravljanju podacima u oblaku.

„Velike kompanije sve se više oslanjaju na računarstvo u oblaku da bi napredovale u digitalnoj transformaciji. Dok Veritas označava svoju prvu godišnjicu nezavisnosti, ova saradnja označava prekretnicu ka ubrzanju cloud inicijativa za naše uzajamne mušterije, i otpočinje još efikasnijim načinima za premeštanje podataka na Azure infrastrukturu“, rekao je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor za proizvode u kompaniji Veritas.

Takva hibridna cloud rešenja za skladištenje će omogućiti da korisnici iskoriste prednosti oblaka kako bi smanjili svoje troškove skladištenja, a istovremeno povećali poslovnu agilnost, kao i da bi izvukli veću vrednost iz raspoloživih podataka, jednom uskladištenih u oblaku, preko kompletne palete Azure cloud servisa, uključujući naprednu analitiku i mašinsko učenje.

„Klijenti kompanija Microsoft i Veritas su uživali u pogodnostima veoma komplementarnih tehnologija, fokusirnim na rešavanje IT izazova u data centru. Naše ojačano partnerstvo omogućava dublju integraciju, omogućavajući klijentima da lakše iskoriste prednosti fleksibilinosti i pouzdanosti na entreprajz nivou koje im Azure stavlja na raspolaganje“, istakao je Džejson Zender, korporativni potpredsednik Microsoft Azure tima.

U sklopu partnerstva, Veritas NetBackup 8.0 koji predstavlja perjanicu ponude rešenja za zaštitu podataka velikih kompanija – sada podržava skladišta uvezana sa Azure infrastrukturom u oblaku, poboljšavajući upravljanje životnim ciklusom podataka, optimizujući preseljenje podataka na Azure cloud skladište. 

Ovo obezbeđuje velikim organizacijama da snize troškove i povećaju operativne prednosti Azure platforme, dok istovremeno smanjuju potrebu za instalacijom dodatnog skladišta.

Za mala i srednja preduzeća, Veritas Backup Exec 16 sada nudi podršku glatkog premeštanja bekapa podataka na Azure skladišta, skraćujući vreme i povezane troškove i doprinoseći štednji resursa.

Veritas takođe koristi snagu Azure platforme da podigne efikasnost svojih radnih procesa. 

Veritas je odabrao Azure za infrastrukturu na kojoj se u bek-endu pokreće njegov Enterprise Vault.cloud servis.

Enterprise Vault.cloud omogućava da zadržavate informacije na osnovu definisanih politika, da bi se olakšao proces eDiscovery-a, a takođe pomaže da Office 365 pretplatnici brzo pronađu arhivirane informacije onda kad su potrebne.

Enterprise Vault.cloud će nastaviti da isporučuje unapređenu produktivnost i funkcionalnosti za obezbeđivanje saobraznosti.

Veritasova rešenja koja uključuju Enterprise Vault.cloud već 13 godina u nizu, obezbeđuju mu poziciju u Garterovom magičnom kvadrantu za rešenja za arhiviranje informacija namenjena velikim korporacijama.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.