Vesti iz izdanja

01.11.2023. 00:20

MIVUS

Autor: Nova ekonomija

MIVUS – Udruženje proizvođača mineralnih vuna u Srbiji postalo član evropskog udruženja EURIMA

Foto: MIVUS

Početkom juna je u Briselu održana redovna godišnja Skupština udruženja EURIMA – Evropskog udruženja proizvođača izolacija od mineralnih vuna. Na ovom skupu doneta je odluka da Udruženje Mineralne Vune Srbije – MIVUS postane pridruženi član EURIMA-e.

EURIMA je Evropsko udruženje proizvođača izolacionih materijala i zastupa interese svih velikih evropskih fabrika izolacije od mineralne vune. MIVUS i Srbija su dobili veliku priliku i odgovornost participiranjem u ovoj organizaciji koja ima veliki uticaj na razvoj graditeljskih tehnologija i građevinskih regulativa u Evropi u oblasti izolacija, energetske efikasnosti, renoviranja i izgradnje novih objekata.

Srbija bliža novim zakonima Evropske Unije u građevinarstvu i energetskoj efikasnosti

Ovaj značajan događaj približava našu zemlju svetskim i evropskim tokovima građevinarstva, ekologije, energetske efikasnosti i kvaliteta stanovanja i gradnje. To je veliki korak za Udruženje, ali i za širu zajednicu građevinarstva, graditeljskih tehnologija, energetike i ekologije u Srbiji.

MIVUS će, kroz saradnju sa EURIMA, pribavljati najsvežije informacije o tehnologijama u izolacionim materijalima, promovisati trendove u građevinarstvu, ekologiji i energetskoj efikasnosti, ali i predstavljati Srbiju i društvo u celini u međunarodnim komunikacijama i društvenim politikama i pokretima u ovim oblastima u Evropi i šire.

MIVUS je udruženje proizvođača i distributera izolacionih materijala od mineralne vune, na teritoriji Srbije.

Osnovano 2022. godine kako bi se stvorilo povoljnije poslovno okruženje za izolaciona rešenja sa mineralnim vunama i promovisali poboljšani standardi za izolacione materijale, MIVUS je organizacija čiji industrijski članovi proizvode širok spektar proizvoda od mineralne vune za toplotnu i zvučnu izolaciju, zaštitu od požara u stanovanju, komercijalnim zgradama i industrijskim objektima, zvučnu zaštitu, kao i rešenja za ozelenjavanje.

Mineralna vuna – protivpožarna sigurnost, zvučni komfor i zaštita od hladnoće i vreline

Misija Udruženja Mineralne Vune Srbije – MIVUS je zastupanje interesa svojih članova, edukacija javnosti na poljima primene proizvoda od mineralnih vuna u izolaciji zgrada, protivpožarne  zaštite, energetske efikasnosti i zvučnog komfora, kao i partnerska saradnja sa javnim sektorom u procesu usavršavanja regulative i približavanja i uključivanja u svetske i evropske tokove energetske efikasnosti, bezbednosti i zaštite od požara, zvučne zaštite, ekologije i održive gradnje.

Promovišući u javnom prostoru prednosti izolacije od mineralne vune, MIVUS je saradnik državnim strukturama, stručnim zajednicama, građanstvu i svojim članovima, pomažući im da se informišu i doprinesu pitanjima od opšteg značaja relevantnih za proizvode od mineralne vune i uslovima poslovanja u građevinarstvu.

MIVUS će obezbediti i promovisati širok spektar međunarodnih naučnih, tehničkih, društvenih i političkih studija o temama relevantnim za svoje proizvode, industriju i doprinos društvu u glavnim oblastima javnih politika kao što su klima i energija, održiva gradnja, protivpožarna zaštita, zvučni komfor, te rad i ugradnja izolacije od mineralne vune i njena standardizacija.

Članovi udruženja su: Knauf Insulation, Ursa, Rockwool i Fibran.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.