U današnjem svetu gde se ogroman deo komunikacije svodi na površno slušanje i formalnu razmenu informacija, činjenica da neko zaista želi da čuje ono što imaš da kažeš i kako se osećaš, veoma je cenjena
Kako biste definisali svoj poslovni stil?
Trudim se da u svom poslu uvek nalazim novu motivaciju, ciljeve i dostignuća koja želimo da ostvarimo kao tim, istovremeno vrednujući ostvareno i dajući šansu svakom pojedincu, ali i timu da uživa u ostvarenom uspehu i kvalitetu urađenog posla.
Koje osobine priželjkujete kod svojih mlađih kolega?
Želju za učenjem, otvorenost ka promenama, zrelost u komunikaciji sa mnom i svesnost potencijala, ali i prostora za razvoj koji neminovno svaka mlada osoba ima. Smatram da je u svakoj industriji, a posebno FMCG, gde se trendovi vrlo brzo menjaju i šire, mišljenje mladih generacija vrlo relevantno i uvek ohrabrujem mlade kolege iz svog tima da iznesu svoje viđenje onog što radimo. Kada si mlada osoba, da li će ti se otvoriti mnoga vrata u karijeri, u najvećem procentu zavisi od tebe – da li si spreman da iskoračiš izvan okvira svog posla, da se dodatno potrudiš da savladaš nove stvari i dokažeš da želiš da napreduješ u svakom smislu u onome što radiš.
Šta kao rukovodilac ne tolerišete?
Nezainteresovanost, odsustvo motivacije za napretkom, neiskrenost. Ne tolerišem puko prihvatanje odluka i radnih zadataka, bez želje za sopstvenim doprinosom, za istraživanjem i razumevanjem konteksta.
Može li se i kako u isto vreme biti i dobar menadžer i imati privatan život?
Može, štaviše, moje mišljenje je da su te dve stvari uzročno-posledične, te da ne možeš biti dobar menadžer ako nemaš izbalansiran poslovni i privatni život. Samim tim što znaš da ceniš sopstveno slobodno vreme van posla, govori mi da ćeš kao menadžer ceniti i slobodno vreme svojih ljudi, tj. da ćeš organizovati posao na način da nijedan segment života ljudi u timu ne trpi.
Šta mislite, šta superproduktivni ljudi rade drugačije?
Umeju da postave prave prioritete, uče na prethodnim greškama, delegiraju zadatke na pravi način kroz to osnažujući svoj tim.
Koje su to male stvari zbog kojih kolege u timu budu zahvalne?
Kontinuiran rad, razumevanje osobe u celosti, ne samo odnosa prema poslu, zainteresovanost da se osoba iz tima razvija, napreduje, da joj se pomogne da ode na viši nivo. Strpljenje, slušanje, nenametljivost svojih razmišljanja i pogleda na stvari po svaku cenu…Ljudi su generalno zahvalni kada osoba preko puta zaista čuje ono što oni govore. U današnjem svetu gde se ogroman deo komunikacije koju vodimo tokom dana svodi na površno slušanje i formalnu razmenu informacija, činjenica da neko zaista želi da čuje ono što imaš da kažeš i kako se osećaš, veoma je cenjena. Uvek to imam na umu kada razmišljam o svom timu, ali i o svim kolegama i partnerima sa kojima svakodnevno komuniciram.
Šta je najbolji savet koji ste dobili od starijeg i iskusnijeg kolege, a rado ga i danas delite?
Put do uspeha je koktel sačinjen od strpljenja, stalne želje za učenjem i napretkom, kao i hrabrosti da rastete kroz svoje greške.
Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs