Vesti iz izdanja

30.12.2016. 15:37

Autor: Miloš Milišić

Udruženje građana Zemlja znanja

Gradite svoj kapital

Za uspešan početak karijere, stručnjaci savetuju da radite na sebi, obrazujete se i budete maksimalno posvećeni svom uspehu i napretku. Jer kad jednom nađete posao ili pokrenete sopstveni, vaše učenje se ne završava. Ono tek počinje. Zato je osim formalnog obrazovanja potrebno steći i „meke veštine“

Već odavno je poznato da više nije dovoljno samo završiti fakultet i čekati zaposlenje. Prvo, posao se traži aktivno, a drugo, osim formalnog obrazovanja, potrebne su i takozvane „meke veštine“, odnosno čitav niz znanja, veština i kompetencija koje će biti neophodne u poslu. Za to postoje mnogi seminari, obuke, treninzi na kojima se mogu steći različita znanja koja će u poslu kasnije i te kako biti korisna i mogu biti teg koji će prevagnuti kod poslodavca kad bude vagao koga od prijavljenih kandidata da primi na posao.

Udruženje građana „Zemlja znanja“ nalazi se među organizacijama koje mladim ljudima, pre svega studentima, pružaju priliku da od stručnjaka različitih profila dobiju korisna znanja iz oblasti „mekih veština“. 

Đorđe Jovićević, projekt menadžer „Zemlje znanja“ kaže da se među temama koje se obrađuju nalaze komunikacione veštine, javni nastup, pisanje biografije, intervju za posao, ali i pravljenje biznis plana, studije slučaja, projektno i finansijsko planiranje: „Sve su to stvari koje bih, iskreno, i ja voleo da sam imao prilike da čujem kad sam bio student, tako da se trudimo da sada studentima i uopšte mladim ljudima omogućimo da na vreme to čuju. Dobili smo i dosta povratnih informacija od polaznika kako su im ovi seminari promenili način na koji promišljaju svoju karijeru, ali i pomogli da nauče stvari koje im nisu delovale kao mnogo važne. Kad se ispostavi da su i te tako važne, često već bude kasno“.

Nastavak teksta možete pročitati u 37. broju štampanog izdanja časopisa „Nova Ekonomija

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.