Foto: Nova ekonomija

Aerodrom u Singapuru najbolju na svetu, u Evropi minhenski

Foto: Nova ekonomija
Aerodrom Čangi u Singapuru najbolji je svetski aerodrom, dok je minhenski najbolje rangiran aerodrom u Evropi, objavila je međunarodna  agencija za rejting u vazdušnom saobraćaju Skytrax.

U obrazloženju nagrade navodi se da singapurska vazdušna luka osim što predstavlja jedno od najprometnijih tranzitnih čvorišta u jugoistočnoj Aziji, prepoznatljiva je po svojoj jedinstvenoj arhitekturi, efikasnom radu, luksuznim sadržajima i raznovrsnim mogućnostima za kupovinu.

S druge strane, minhenski aerodrom iako vodići na evropskom kontinentu, zauzeo je tek sedmo mesto na ovoj rang listi iza azijskih aerodroma kao što su i tokijski Haneda, južnokorejski Inčon, katarski Hamad, hongkongški aerodrom i japanski Chubu Centrair.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored minhenskog, od evropskih aerodroma u top 15 izdvojili su se i londonski Hitrou, ciriški aerodrom, aerodrom u Frankfurtu, Shiphol u Amsterdamu, kao i aerodrom u Kopenhagenu, dok se beogradski aerodrom Nikola Tesla ovoga puta nije našao na listi prestižnih vazdušnih luka.

Neki od glavih kriterijuma pri selekciji bili su dostupnost wifi konekcije i uređajja za punjenje energije, cene i raznovrsnost usluga, ljubaznost i veštine osoblja, čistoća, lakoća tranzita i ostalo.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.