Amazon nudi devet milijardi za Metro Goldvin Majer

Foto: Pixabay

Kompanija Amazon već nedeljama pregovara o kupovini čuvene filmske produkcije Metro Goldvin Majer (Metro Goldwyn Mayer Studios - MGM) po ceni od devet milijardi dolara, piše portal Varajeti. Kao osnovni motiv te kupovine navodi se veliki broj video i ostalih TV naslova čiji je MGM vlasnik.

Glasine o eventualnoj kupovini MGM-a od strane vodeća globalna kompanija u oblasti elektronske trgovine ili nekog drugog tehnološkog giganata aktuelna je već neko vreme, a pregovori se vode jer Amazon želi da pridobije još više koroisnika za svoju onlajn video platformu Prime video.

Ona je, prema rečima vlasnika Amazona Džefa Bezosa, u proteklih godinu dana imala oko 175 miliona pregleda i oko 200 miliona članova širom sveta.

Navodi se da će kupoprodaju organizovati Majk Hopkins, iz kompanije Amazon Studios i Prime Video, direktno sa predsednikom odbora kompanije MGM Kevinom Ulrihom, čija je kompanija Anchorage Capital glavni akcionar MGM-a.

Predstavnici Amazona i MGM-a odbili su da komentarišu vest o samom dogovoru.

Vest o razgovorima Amazona sa MGM počela je da kruži prethodnog vikenda, a u ponedeljak se pojavio podatak da Amazon pregovara o ceni koja se kreće od sedam do deset milijardi dolara.

PROMENE ZBOG KORONE: NOVI FILMOVI ISTOG DANA I U BIOSKOPU I NA ONLAJN PLATFORMI

Predstavnici MGM kako se dodaje navodno već mesecima govore o mogućim kupcima koji bi platili devet milijardi dolara, mada se mogu čuti informacije da ona vredi svega pet milijardi dolara.

MGM studio tvrdi da poseduje jednu od najvećih biblioteka sa vrhunskih filmskim i TV sadržajem.

Među četiri hiljade naslova nalaze se filmovi o Džejmsu Bondu, franšize Pink Panter, Hobit, Kad jaganci utihnu (The Silence of the Lambs), Sedam veličanstvenih (The Magnificent Seven), Četiri venčanja i sahrana (Four Weddings and a Funeral).

U njihovom posedu nalaze se i serije Startgate SG-1, Startgate Atlantis, Startgate Universe, Vikinzi (Vikings), Američki gladijatori (American Gladiators), kao i dokumentarna serija Survivor.

OVO SU ČUVENI PLESOVI U DOMAĆIM FILMOVIMA

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.