Amazon pravi sopstvene laboratorije za testiranje radnika na koronavirus

Foto: Pixabay

Kompanija Amazon će napraviti sopstvene laboratorije za testiranje zaposlenih na koronavirus, kako bi pratila njihovo zdravstveno stanje, javlja BBC.

Amazon je saopštio da je napravio i timove za izgradnju "dodatnih kapaciteta za testiranje". 

"Počeli smo ds prikupljanjem opreme koja nam je potrebna za izgradnju prve laboratorije i nadamo se da ćemo ubrzo početi sa testiranjem naših radnika u prvoj liniji u malim brojevima. Nismo sigurni dokle ćemo stići u relevantnom vremenskom okviru, ali mislimo da vredi pokušati i spremni smo da sa drugima podelimo sve što saznamo", saopštio je Amazon.

U više od 50 Amazonovih skladišta širom SAD zabeleženi su slučajevi zaraze koronavirusom. U nekim slučajevima zaraženo je više zaposlenih.  

Zbog pritužbi radnika da kompanija ne vodi računa o merama za sprešavanje širenja zaraze, umešala se i Služba za bezbednost na radu (OSHA), piše agencija Blumberg (Bloomberg). 

Služba je povodom žalbi radnika pokrenula istrage u Amazonovim skladištima u blizini grada Hejzelton u državi Pensilvaniji. 

Ranije su radnici Amazona zbog nedostatka mera zaštite od koronavirusa štrajkovali i napuštali radna mesta širom SAD. Žalili su se na nemogućnost držanja razdaljine, nedostatak zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava i vremena za pranje ruku.     

Zbog pokretanja jedne takve akcije u njujorškom skladištu na Staten Ajlendu, pomoćnik menadžera Kristijan Smols bio je optušten. Predvodio je više desetina radnika, koji su tražili da se skladište zatvori i steriliše.

Vođa štrajkača koji su tražili zaštitu od koronavirusa otpušten iz Amazona

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara