Gugl odustaje od planova za iznajmljivanje novih kancelarija u Evropi

Wikimedia

Gugl je odustao od iznajmljivanja kancelarije u Dablinu namenjenih za otprilike 2.000 radnika, što odražava nesigurnost u pogledu budućnosti tradicionalnih radnih okruženja, piše Bloomberg.

Tehnološki gigant je pregovarao o zakupu oko 18.766 kvadratnih metara prostora, a Gugl nije objasnio zašto je odustao od ovog plana.

Gugl je ogroman igrač u tržištu nekretnina u Dablinu, zapošljava hiljade radnika i zauzima kancelarije oko takozvanih silicijumskih dokova u gradu. 

Iako kompanija planira da nastavi da ulaže u svoje operacije u Irskoj, pažljivo će se pratiti odluka da se ne nastavi sa novim lizingom, dok investitori vagaju uticaj izbijanja pandemije na grad.

Tehnološki gigant trenutno ima oko 104.051 kvadratnih metara nekretnine širom Dablina, što je dovoljno za nekih 11.000 zaposlenih.

Kompanije poput Tvitera, Gugla i Fejsbuka pomogle su u oživljavanju zemlje nakon kraha tržišta nekretnina, jer se inostrani novac slivao u izgradnju kancelarija i stanova.

Guglova odluka verovatno odražava "dugotrajnije posledice pandemije koje ukazuju da će znatno više ljudi raditi od kuće čak i nakon korone", rekli su Imon Hjuz i Beri Igan, analitičari kompanije Goodbody Stockbrokers.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara