Huavei gradi fabriku 5G opreme u Francuskoj

Foto: Pixabay

Kompanija Huavei (Huawei) je najavila da će u Francuskoj izgraditi novu fabriku 4G i 5G opreme vrednu 200 miliona evra, koja će opsluživati klijente u Evropi.

Huavei je kazao da očekuje da će fabrika godišnje proizvoditi opremu vrednu milijardu evra i direktno zapošljavati 500 ljudi.

Tehnološki gigant svoju odluku objašnjava "razvijenom industrijskom infrastrukturom, visokoobrazovanom radnom snagom i idealnom geografskom lokacijom" Francuske.

Novi proizvodni centar će imati centar u kom će klijenti imati priliku da vide funkcije baznih stanica, rada softvera ili sam proces testiranja proizvoda.

Centar će biti otvoren za kompanije i državne institucije.

Postrojenje će takođe biti jedna od prvih gde će Huavei primeniti svoju napredne proizvodne tehnologije u Evropi. 

Ovo je prvo širenje Huaveijevih proizvodnih kapaciteta u Evropi, od kada se ta kompanija našla u središtu trgovinskog sukoba Vašingtona i Pekinga.

Sjedinjene Američke Države u proteklih godinu dana vrši pritisak na druge zemlje, kako bi ih sprečila da implementiraju Huaveijeva 5G rešenja.

Države članice Evropske unije su po ovom pitanju podeljene, naročito kada se u obzir uzme da su, po drugim pitanjima, takođe u trgovinskom sukobu manjeg obima i intenziteta. 

Prošlog meseca, Ujedinjeno Kraljevstvo je dozvolilo ograničenu ugradju Huavei opreme u nacionalnu 5G nfrastrukturu.

Huavei pretekao Epl po broju prodatih mobilnih telefona

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara