Kompanija za rudarenje bitkoina kupila elektranu u Pensilvaniji

Pixabay

Kompanija koja se bavi rudarenjem bitkoina kupila je nedavno elektranu u Pensilvaniji kako bi obezbedila dovoljnu količinu struje za svoj osnovni biznis, piše TechSpot.

Holding kompanija iz Pensilvanije nedavno je je kupila finansijski posrnulu solarnu elektranu "Scrubgrass", koja trenutno proizvodi dovoljno struje za 1.800 bitkoin "rigova",

a planira povećanje proizvodnje koja bi podržala rad više od 20.000 rudara do 2022. godine. 

Kompanija Stronghold Digital Mining iz Kenerdela u Pensilvaniji time se pridružila drugim akterima na tržištu koji pokušavaju sami da reše problem snabdevanjem električnom energijom .

Stronghold sebe potencijalnim investitorima predstavlja kao vertikalno integrisanog i ekolološki osvešćenog "rudara bitkoina". 

Budimpešta dobila spomenik posvećen tvorcu bitkoina
Kineska centralna banka: Sve aktivnosti vezane za kriptovalute su ilegalne

Rudarenje najpoznatijih kriptovaluta kao što su bitkoin i eterijum zahteva ogromne količine energije. Za jednu transakciju bitkoina, uključujući resurse koji su potrebni za rudarenje digitalnog novčiča i verifikaciju transakcije, može se ukupno potrošiti do 1.700 kilovat sati. 

Sve veća potreba za električnom energijom primorala je velike igrače u oblasti rudarenja kriptovaluta da iskoriste sva raspoloživa sredstva i sami proizvode svoju energiju po najmanjoj mogućoj ceni. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.