Kineska centralna banka: Sve aktivnosti vezane za kriptovalute su ilegalne

Pixabay

Kineska centralna banka ocenila je da su sve digitalne valute ilegalne i najavila suzbiijanje tog tržište, prenosi CNBC.

U odeljku za pitanja i odgovore na svom sajtu, Kineska centralna banka poručila je da su striktno zabranjene, između ostalog, sve usluge koje nude trgovanje kriptovalutama i izdavanje digitalnih tokena. 

Ilegalnim se smatraju su i platforme za trgovanje kriptovalutama iz inostranstva koje nude usluge u Kini,  navedeno je iz Kineske banke, prenosi CNBC.  Dodaje se da će osobe koje su zaposlene na stranim kripto berzama takođe biti istražene.  

Budimpešta dobila spomenik posvećen tvorcu bitkoina
Kineski rudari kriptovaluta traže novi dom

Banka je navela i da je unapredila svoj sistem kako bi pojačala praćenje transakcija u kriptovalutama i iskorenila špekulativna ulaganja.

"Finansijske institucije i nebankarske platne institucije ne mogu nuditi usluge vezane za aktivnosti sa virtuelnim valutama", navedeno je iz banke. 

Ovo nije prvi put da je Kina zaoštrila svoj stav u vezi kriptovaluta. Ranije ove godine Peking je najavio kažnjavanje rudarenja kriptovaluta što je dovelo do snažnog pada procesorske moći bitkoin mreže jer je dosta "rudara" isključilo opremo i otišlo oflajn. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.