Mark Zakerberg, izvrši direktor Fejsbuka

Aleks Stamos, bivši šef obezbeđenja

Odnosi u vrhu Fejsbuka prepuni spletki i intriga

Mark Zakerberg, izvrši direktor Fejsbuka
Aleks Stamos, bivši šef obezbeđenja Fejsbuka, ispričao je da su odnosi u vrhu te kompanije kao u seriji Igra prestola, prepuni intriga, spletki i potkazivanja.

"Među rukovodiocima Fejsbuka postoji kultura Igre prestola. Jedna od problema je što su veze među rukovodiocima veoma čvrste i što sve odluke donose upravo oni. Ako zadržite iste ljude na istim mestima, teško vam je da priznate da ste doneli pogrešnu odluku, zar ne?", rekao je Stamos u intervjuu za CNN.

Stamos, koji važi za iskrenog i poštovanog profesionalca u sektoru bezbednosti, radio je kao glvni oficir za bezbednost na Fejsbuku između 2015. i 2018. godine. Do problema za njega je došlo kada je ušao u sukob za Šeril Sandberg, operativnom direktorkom, koja je vikala na njega kada ju je upozorio da su se na Fejsbuku masovno pojavili lažni nalozi iz Rusije, čiji je cilj bio uticaj na američke izbore i omogućavanje pobede Donaldu Trampu. Nakon toga ona nije ništa učinila da ukloni te naloge i poveća bezbednost, a Stavos je bez prethodnog upozorenja, otpušten.

Sada radi kao profesor na Univerzitetu Stanford.

Inače, on nije prvi zaposleni u ovoj kompaniji koji je uporedio ponašanje vrha kompanije sa odnosima u Igri prestola. 

Novembra 2018. godine, anonimni, bivši radnik Fejsbuka, takođe je opisao kulturu kompanije i razlike između pozicija i iskustva za Njujork Tajms ovako:

"Ispod mene je bila crtana serija s medvedićima - Ker Birs, a iznad mene Igra prestola", rekao je taj zaposleni, koji bi, kako se sumnja, mogao biti upravo sam Stamos.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROČITAJTE JOŠ:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krivcem za probleme Fejsbuku, bivši šef obezbeđenja, smatra Marka Zakerberga, izvršnog direktora.

"Odgovornost nije na Šeril Sandberg, nego na njemu. On kao izvršni direktor snosi svu odgovornost za kompaniju", zaključio je. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.