PIK Vinkovci otkupljuje robu od malih poljoprivrednika u Hrvatskoj

Foto: Pixabay

PIK Vinkovci pozvao je porodična gazdinstva i male poljoprivredne proizvođače u Hrvatskoj da se prijave za otkup robe, koja će biti plasirana u trgovinskom lancu Konzum, javlja Poslovni.hr.

Inicijativu su u saradnji pokrenule grupa Fortenova, vlasnik brenda Konzuma, hrvatska Poljoprivredna komora i Ministarstvo poljoprivrede, kako bi pomogli malim poljoprivrednim proizvođačima koji zbog vanrednih mera ne mogu da robu prodaju na pijacama. PIK Vinkovci će vršiti otkup prvenstveno voća i povrća.

Plasman robe će biti realizovan uz pomoć distributera koji će vršiti otkup, pod uslovom da zadovoljavaju standarde kvaliteta.  

"Na taj način smo u ovim izazovnim trenucima, kroz ključne segmente našeg poslovanja napravili važnu poveznicu i platformu za očuvanje male hrvatske poljoprivredne proizvodnje", rekao je glavni izvršni direktor grupe Fortenova Fabris Peruško.

PIK Vinkovci prema skladišnim kapacitetima od 86.800 tona, kao i kapacitetima za prijem u silose i za sušenje, spada u red najvećih kompanija u Hrvatskoj. Istovremeno je jedna od vodećih u Vukovarsko-sremskoj županiji, zapošljava više od 500 radnika i ima više od 5.000 hektara zemlje.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara