Posle SAD-a i Evropska unija uvela ekonomske sankcije Venecueli

Ministri inostranih poslova Evropske unije odobrili su danas ekonomske sankcije Venecueli, uključujući i embargo na oružje, saopštili su evropski zvaničnici.

Kako je preneo Rojters, oni će u kasnijoj fazi odlučiti koga će sankcije pogoditi.

Ministri inostranih poslova EU složili su se oko uvođenja embarga na oružje i pravne osnove za zabranu putovanja i zamrzavanja imovine bez debate na redovnom sastanku u Briselu, navodi britanska novinska agencija.

Američko Ministarstvo finansija uvelo je u petak sankcije za još 10 zvaničnika Venecuele, među kojima je i nekoliko ministara u vladi, za koje tvrdi da su pomogli venecuelanskom predsedniku Nikolu Maduru u pokušaju da podrije demokratsku vladavinu u zemlji. 

"Ovi pojedinci su povezani sa podrivanjem izbornog procesa, cenzurom medija ili korupcijom u vladinim programima hrane u Venecueli", navedeno je u saopštenju američkog ministarstva. 

Među zvaničnicima kojima su uvedene sankcije su ambasador Venecuele u Italiji Hulijan Rodrigez Dijaz, ministar kulture Ernesto Emilio Viljegas Poljak, ministar za poljoprivredu Fredi Bernal Rozales. 

SAD su uvele sankcije na desetine aktuelnih i bivših zvaničnika Venecuele od kako je vlada te zemlje oformirala Ustavnu skupštinu u agvustu, kojoj su dodeljena praktično neograničena ovlašćenja.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara