Salesforce kupuje Slack za gotovo 28 milijardi dolara

Foto: Wikimedia

IT kompanija Sejlsfors (Salesforce) najavila je da će platiti 27,7 milijardi dolara u gotovini i akcijama za kupovinu platforme za poslovnu komunikaciju Slack (Slek), javlja Axios.

Ovo je najveća akvizicija u softverskoj industriji od kada je IBM pristao da kupi Red Het (Red Hat) 2018. godine, koja će stvoriti giganta u oblasti softvera za oblak koji će moći bolje da se takmiči sa Majkrosoftom.

Akcionari Sleka dobiće ekvivalent od 45,86 dolara po akciji, uključujući 26,79 dolara u gotovini, što predstavlja 55 odsto premije na Slekovu trgovinsku cenu pre nego što je procurila vest o tekućem pregovaranju.

Suosnivač i izvršni direktor Sleka Stjuart Baterfild i dalje će voditi kompaniju.

Predviđeno je da se ugovor zaključi sredinom sledeće godine, dok se u međuvremenu čekaju odobrenja deoničara Sleka i regulatornih organa.

Akcije Sejlsforsa blago su pale nakon objavljivanja vesti, oko 3 odsto i sada vrede 233,8 dolara. Deonice Sleka ostale su praktično nepromenje, sa padom od 0,2 odsto i trguju na 43,8 dolara.

Sejlsfors je u svom saopštenju za štampu objavio da je već obezbedio podršku akcionara Sleka, koji predstavljaju 55 odsto akcija.

Salesforce preuzima Slack Technologies?

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara