Tesla motors FOTO: Pexels

Tesla Motors za tri meseca ostvario dobit od 139 miliona dolara

Tesla motors FOTO: Pexels
Tesla Motors ostvario je u poslednjem prošlogodišnjem tromesečju dobit od 139 miliona dolara.

To je tek četvrta kvartalna dobit u 15 godina postojanja tog proizvođača električnih automobila, ali druga zaredom. Sve to zahvaljujujući snažnom rastu prihoda.

Prema objavljenom poslovnom izveštaju, Tesla je u proteklom tromesečju ostvario prihode od 7,2 milijarde dolara, dvostruko više nego u istom periodu 2017. Zahvaljujući tome, Tesla je ostvario dobit drugi kvartal zaredom, ali manju nego u prethodnom tromesečju, kada je iznosila 311,5 miliona dolara. 

Tesla u celoj 2019. očekuje zaradu. 

Dobit je manja od očekivanja analitičara, ipak, to ipak predstavlja poboljšanje, s obzirom da je Tesla u 15 godina postojanja samo u četiri kvartala poslovao uz dobit. 

Kompanija u izveštaju najavljuje i da će u prvom ovogodišnjem kvartalu, pa i u celoj godini poslovati sa zaradom, ali i upozorava na logističke probleme povezane s isporukama vozila u inostranstvo, u Kinu i Evropu, što bi moglo usporiti prodaju, iako je potražnja velika. 

"To je naš najveći izazov. Ne potražnja, nego kako isporučiti vozila dovoljno brzo", poručio je izvršni direktor i osnivač kompanije Ilon Mask. Tesla u ovoj godini očekuje da će isporučiti između 360.000 i 400.000 vozila, što bi bilo 45 do 65 odsto više nego u 2018.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.