Donald Tramp FOTO:@WhiteHouse

Tramp ima plan za briljantne migrante

Donald Tramp FOTO:@WhiteHouse
Predsednik SAD Donald Tramp predstavio je danas svoj imigracioni plan koji predvidja favorizovanje talentovanih, "briljantnih" imigranata s izraženim veštinama i znanjem.

Izbegavajući oštru retoriku protiv ilegalnih imigranata koju je ranije koristio, Tramp je rekao da želi da omogući "najbriljantnijim" ljudima da žive u SAD kroz sistem koji nagradjuje talente i umne ljude.

Kazao je da postojeći imigracioni zakoni u SAD "diskriminišu genijalce i izuzetne ljude" jer se najviše dozvola za useljavanje u SAD "zelenih kartona" daje nisko kvalifikovanim osobama sa niskim primanjima.

PROČITAJTE JOŠ:

Plan koji je predstavio zasniva se na zaslugama i predvidja poseban tretman za visoko kvalifikovane radnike.

Prema Trampovom planu, SAD bi i ubuduće dodeljivale isti broj "zelenih kartona" kao sada, ali bi znatno veći broj išao izuzetnim studentima, profesionalcima i visoko obrazovanim ljudima. Prema planu, u obzir će biti uzeti i faktori kao što su godine, znanje engleskog jezika i ponude za posao.

Znatno manje "zelenih kartona" biće dodeljeno onima čiji su rodjaci već u SAD.

Na osnovu zasluga će biti dodeljeno 57 odsto "zelenih kartona", za razliku od sadašnjih 12 odsto.

Izgledi da Trampov plan, koji još nije usvojila ni njegova Republikanska stranka, bude usvojen u Kongresu SAD krajnje su neizvesni.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara