Foto: Pixabay

Tviter: Prvo e-groblje pa brisanje naloga

Foto: Pixabay
Društvena mreža Tviter (Twitter) saopštila je da neće brisati neaktivne naloge dok ne osmisli način za „memorijalizaciju" profila preminulih korisnika, odnosno dok ne omogući njihovo večno očuvanje u sajberprostoru.

U pojašnjenju koje je usledilo nakon najave da će u decembru obrisati sve naloge neaktivne duže od šest meseci, Tviter je dodao da će se politika „brisanja" ticati samo građana država Evropske unije zbog lokalnih pravila o pivatnosti podataka, popularnom GDPR-u.

Drutvena mreža Fejsbuk (Facebook) je odavno uvela sistem za memorijalizaciju profila preminulih korisnika, što mogu da zahtevaju članovi porodica. Kako bi profil bio zauvek očuvan, korisnici pre toga moraju da označe drugog člana koji će se o profilu starati nakon njihove smrti. 

Prethodno je Tviter saopštio da će brisanju biti podložni svi profili na koje se korisnici nisu logovali šest ili više meseci, a da će poslednji rok za prijavljivanje na profil i izbegavanje brisanje biti 11. decembar.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.