Uberov rival Bolt dostigao vrednost od 1,9 milijardi dolara

Foto: Pixabay

Servis za deljenje vožnji Bolt javio je da je do sada prikupio 1,7 milijardi evra u investicijama nakon poslednje runde finansiranja, kao i da za cilj ima obnavljanje zamaha u poslovanju koje je teško pogođeno pandemijom koronavirusa, prenosi CNBC.

Evropski rival Ubera sa sedište u glavnom gradu Estonije Talinu je u poslednjoj rudni prikupio još 100 miliona evra od investicionog fonda Naya Capital.

Novi kapital će biti iskorišćen za jačanje osnovnog posla iznajmljivanja vožnji, kao i razvoj novijih usluga poput iznajmljivanja električnih trotineta i isporuke hrane, navode u kompaniji.

Bolt trenutno posluje i pruža svoje usluge u više od 150 gradova širom Evrope i Afrike, a pretrpeo je pad prihoda od 75 odsto sredinom marta, usled globalne zdravstvene krize.

Iako su i Boltovi takmaci poput Ubera ili servisa Ola pretrpeli sličan udar na svoje poslovanje, Bolt je jedan od retkih igrača na tržištu koji nije otpuštao zaposlene tokom i odmah nakon krize.

U 2018. godini, kada je kompanija poslednji put javno objavila podatke o svom poslovanju, Bolt je ostvario neto gubitak od 61 milion evra uz prihode od oko 80 miliona evra.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara