United Grupa preuzela bugarsku Novu

United Grupa

United Grupa, telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi,  preuzela je Novu Broadcasting Grupu, najveću bugarsku medijsku kompaniju sa više platformi, saopštila je United Grupa.

Kako se navodi, televizija sa nacionalnom frekvencijom NOVA TV, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma Net Info, koju u proseku svakog meseca posećuje čak 80 % stanovnika Bugarske i četiri radio stanice, deo su Nova Broadcasting Group.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1, navodi se u saopštenju.

Poslovanje Nova Broadcasting Group u okviru United Grupe nadziraće Dirk Gerkens, bivši direktor RTL-a, televizijski stručnjak koji ima više od 25 godina iskustva u medijima.

United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija na kraju 2020. godine posluje u osam zemalja i ima približno 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svetu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara