Aerodrom 'Nikola Tesla' spreman za prijem putnika

Foto: Saopštenje

Beogradski aerodrom "Nikola Tеsla" u potpunosti je spreman za doček putnika i avio-kompanija, a postepena obnova putničkog saobraćaja očekuje se već tokom naredne nedelje, navodi se u saopštenju .

Sledeće nedelje nacionalna avio-kompanija Er Srbija obnoviće letove za Frankfurt, Cirih, Beč i London Hitrou, avio-kompanija Belavia letove za Minsk, a avio-kompanija Wizz Air letove za London Luton.

Dodatno, očekuje se da će u narednom periodu, u zavisnosti od regulative i razvoja situacije, još veći broj avio-kompanija ponovo uspostaviti letove ka većem broju destinacija.

Ulaz u pristanišnu zgradu aerodroma će biti dozvoljen samo putnicima, kao i licima koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i dece bez pratnje. 

Obavezno je nošenje zaštitne maske tokom boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama.

Putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama.

"Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će, uz sanitarne mere koje primenjuju avio-kompanije, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih od trenutka kada se uspostave prvi letovi. Ove procedure, između ostalog, obuhvataju organizaciju tokova putnika, postavljanje oznaka i informacija u zgradi terminala i pojačane mere higijene i dezinfekcije prostora", dodaje se u saopštenju.

Kompanija Vansi erports (VINCI Airports), koja između ostalog upravlja beogradskim aerodromom, navodi da su pokrenuli edukativnu kampanju "Čuvamo jedni druge" na svojih 45 aerodroma širom sveta, koja se tiče mera prevencije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara