Vesti iz zemlje

04.10.2018. 15:18

Beta

Autor: Igor Mirović

Al Dahra izložila strategiju za PKB

Kompanija Al Dahra, koja je novi vlasnik imovine PKB-a i zavisnih društava, najavila je da će u taj poljoprivredni kombinat investirati 45 miliona evra.

Al Dahra, registrovana u Irigu, preuzela je obavezu da u naredne tri godine investira 30 miliona evra u unapređenje poslovanja, razvoj sistema za navodnjavanje i modernizaciju kapaciteta za proizvodnju mleka. 

Dodatnih 15 miliona evra biće uloženo u optimizaciju poslovanja PKB radi ostvarivanja većih prinosa i višeg nivoa kvaliteta mleka. 

Potpredsednik i saosnivač kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kadim al Darei izjavio je da uključivanje PKB-a u Al Dahru osnažuje poziciju kompanije u Srbiji i Evropi. 

„Ova investicija upotpunjava našu strategiju vertikalne integracije, pružajući mogućnost kompaniji da dalje razvija svoje poslovanje u poljoprivrednoj, mlečnoj i stočarskoj proizvodnji“, rekao je Al Darei. 

Dodao je Al Dahra „visoko ceni znanje i stručnost zaposlenih u PKB-u i veoma je posvećena nastavljanju tradicije ove kompanije, kao i održavanju njene izuzetno značajne uloge u snabdevanju građana Srbije“. 

Privatizacija PKB-a i investicije Al Dahre u unapeđenje postojećih kapaciteta i infrastrukturu će, kako je rekao Al Darei, znatno doprineti komercijalizaciji i internacionalizaciji srpske poljoprivrede, a korist od toga će imati srpski farmeri, trgovci i poljoprivredni sektor u Srbiji. 

Al Dahra je, kako je navedeno, međunarodna korporacija specijalizovana za agrobiznis, koja u svom fondu ima 160.000 hektara poljoprivrednog zemljišta na četiri kontinenta i 5.000 zaposlenih. 

U njenom sastavu su kompanije koje posluju u prerađivačkoj, mlekarskoj i mlinskoj industriji, kao i razvijeni globalni trgovinski kapaciteti. 

Poslovanje koje Al Dahra preuzima od PKB obuhvata, kako je navela ta kompanija, nekoliko različitih delatnost u oblasti poljoprivrednog i prehrambenog sektora, a pre svega upravljanje fondom od 17.500 hektara poljoprivrednog zemljišta na kojima kompanija planira uzgoj različitih useva, uključujući šećernu repu, suncokret, pšenicu, kukuruz, ječam, krmnu smešu i nekoliko vrsta povrća. 

Osim toga, Al Dahra će, kupovinom PKB, preuzeti upravljanje stočnim fondom od 17.000 goveda mlečnih i mesnih rasa.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.