Vesti iz zemlje

20.11.2018. 14:56

NE

Autor: Bivši šef obezbeđenja Fejsbuk-a

Arriva Litas počinje besplatan program obuke za profesionalne vozače autobusa

Kompanija Arriva Litas, finansiraće obuku za profesionalne vozače autobusa i zaposliti sve one koji je uspešno prođu. Na to ih je podstakao problem odliva profesionalnih vozača, koji u perspektivi može da postane i bezbednosni rizik.
Njihova namera da započnu program stručnog usavršavanja i osposobljavanja za vozače D kategorije ima za cilj 
da dobrim uslovima i kvalitetnom edukacijom doprinese smanjenju trenda odlaska profesionalnih vozača iz Srbije. 
„Ovaj program omogućiće sticanje uslova i rad na poslovima vozača autobusa u poslovnim jedinicama Arriva Litas u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Požarevcu“, saopšteno je iz te kompanije. 
Pravo na učešće u programu imaju zaposleni u kompaniji, ali i svi koji bi želeli da se obučavaju, a ne rade u njoj.
„Problem odlaska profesionalnih vozača u inostranstvo u potrazi za boljim uslovima rada je sve više u fokusu javnosti, a ovaj trend bi mogao postati gorući problem ukoliko se nastavi. Zabrinjava podatak da je više od pet hiljada profesionalnih vozača napustilo Srbiju u proteklih nekoliko godina. U razmatranju koraka koje odgovorne kompanije u industriji transporta mogu samoinicijativno da naprave, kao jedno od logičnih i mogućih rešenja nameće se efikasniji sistem školovanja i obuka novih vozača“, navodi se u saopštenju.
Kompanija Arriva Litas finansiraće sticanje D kategorije za upravljanje motornim vozilom i zapošljavaće one koji uspešno prođu obuku.
Sa kandidatom koji stekne zvanje vozača autobusa po ovom programu Arriva će zaključiti ugovor o radu na neodređeno vreme. Kompanija će za odabrane kandidate, za koje je uslov da već poseduju vozačku dozvolu C kategorije, snositi troškove praktične i teorijske nastave u ovlašćenoj i odabranoj auto školi, kao i polaganje ispita
„Kao kompanija koja je deo Arriva Grupe koja obezbeđuje transportne usluge najvišeg kvaliteta u 14 evropskih zemalja i godišnje ostvaruje oko 2,2 milijarde putovanja, imamo obavezu i odgovornost da kontinuirano radimo na unapređenju kvaliteta usluga i zadovoljstva putnika, ali i da damo doprinos u poboljšanju stanja u oblasti transporta i logistike u našoj zemlji“, ističe Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva Litas, koja posluje kao deo Deutsche Bahn-a, vodećeg svetskog provajdera u oblasti transporta i logistike.
Prema nekim procenama, u Srbiji je godišnje potrebno školovanje i obuka oko 2.000 profesionalnih vozača, kako bi se odgovorilo na potrebe domaćih i međunarodnih prevoznika. 
„Važno je prepoznati problem i predano raditi na njegovom rešavanju, kako bi se stvorili zdravi temelji za rast i dugoročni razvoj poslovanja“, kaže Bogunović, i dodaje da je kompanija Arriva pokretanjem ovog programa obuke još jednom pokazala svoju posvećenost stvaranju pozitivne radne okoline i zdrave konkurencije u industriji transporta.
Kao što ulaganje u nauku, obrazovanje i radnu praksu za mlade ljude pomaže sprečavanju njihovog odlaska u inostranstvo nakon završenog školovanja, programi usavršavanja i dokvalifikacije pripadnika određenih profesija pomažu podizanju nivoa kvaliteta usluga i stvaranju novih potencijala i radnih mesta. Kompanije za javni prevoz putnika, staranjem o zadovoljstvu svojih zaposlenih i programima usavršavanja, pomažu kako radnicima, tako i bezbednoj okolini i sigurnoj vožnji za sve korisnike. 
„U tom smislu, ovaj program kompanije Arriva postavlja standarde u industriji, i pomaže stvaranju kvalitetnih kadrova na odgovornoj poziciji“, kažu u Arrivi.
Dodatne informacije o uslovima konkursa svi zainteresovani mogu pronaći na https://arriva.rs/news/pocinje-besplatan-program-strucnog-usavrsavanja-i-osposobljavanja-za-vozace-autobusa/.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.