Atlantic Grupa gradi fabriku Smokija u Beogradu

Foto: Nova ekonomija/Čedomir Savković

Atlantic Grupa je najavila izgradnju nove fabrike Smokija Smoki u Srbiji, preneo je SEEbiz. Ukupne kapitalne investicije Atlantic grupe od 2020. do 2025. godine iznosiće 80 miliona evra, a do danas je investirana polovina te sume, kazao je predsednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeši.

"Smoki će dobiti i novu fabriku u Ulici Peka Dapčevića. Štark je brend koji se jako dobro razvija i širi na nemačko, austrijsko i švajcarsko tržište", rekao je Tedeši.

Na svečenosti potpisivanja novog ugovora između Atlantic Štarka i beogradske Arene, Tadeši je rekao da će ta kompanija, uz podršku Grada Beograda i Republike Srbije završiti tu "urgentnu" investiciju.

Štark je izvorno srpski brend, a od 2010. je u vlasništvu Atlantic Grupe, čije je sedište u Zagrebu.

Kompanija izvozi proizvode u više od 40 zemalja sveta.

Svi smo mi Stiv Džobs ili nastojimo biti

"Štark do 2025. vidim u top tri konditora u Adrija regionu. Cilj nam je da budemo kompanija koja izvozi van Srbije jednako koliko i prodaje u Srbiji, da  imamo vrhunsku tehnologiju i da konstantno inoviramo, te da imamo kompaniju koju vodi tim visoko angažovanih ljudi", rekao je za novi broj Nove ekonomije Marko Njavro, generalni direktor SPP Slatko i slano u Atlantic Grupi (Atlantic Štark).

Njavro je za naše štampano izdanje govorio povodom 100 godina proizvodnje čokolade, koja se danas proizvodi pod brendom Najlepše želje i 50. rođendana Smokija. 

On je rekao da su brendovi Bananica i Smoki dva najbrže rastuća brenda u celoj Atlantic Grupi.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.