Ball koroporacija proslavila 15 godina poslovanja u Srbiji

Foto: Promo

Beogradska fabrika za proizvodnju aluminijumskih limenki za piće Ball korporacije proslavila je danas 15 godina postojanja u Srbiji, saopštila je ta kompanija.

Kao najveća američka grinfild investicija u Srbiji, fabrika je do sada proizvela 18 milijardi limenki za piće i zaposlila 400 ljudi.

"Kompanija je u proizvodnju uložila oko 200 miliona evra od otvaranja fabrike, (a) Beograd je postao operativni centar za čitav tim Ball EMEA globalnih biznis usluga (GBS)", navodi se u saopštenju.

Iz beogradske fabrike, limenke za piće odlaze na više od 20 tržišta širom sveta, a ostvarenim poslovnim rezultatima i izvozom, Ball korporacija je postala "ogroman oslonac izvoznog bilansa Srbije, kao i same državne ekonomije". 

"Veoma smo ponosni na rezultate koje smo ostvarili tokom ovih 15 godina. Više od polovine prvobitno zaposlenih radnika i dalje je sa nama. Mi smo kompanija koja visoko ceni svakog zaposlenog i stalno težimo njegovom ličnom i poslovnom razvoju. Prateći konstantan rast i razvoj fabrike učili smo svi zajedno i danas smo bogatiji ne samo u znanju, već i u prijateljstvu koje smo razvili", izjavio je Branislav Savić, direktor fabrike u Beogradu.

U saopštenju se navodi i da će prioritet kompanije u narednom periodu biti usmeren na dugoročnu održivost poslovanja i proizvoda sa ekološkog, društvenog i ekonomskog aspekta.

"Ball fabrika u Beogradu je prva fabrika kod nas koja kompletnu proizvodnju realizuje uz pomoć 100% obnovljivih izvora energije. Ovakav vid proizvodnje uveden je istovremeno u sve Ball fabrike u Evropi. U Srbiji se u najvećoj meri koristi energija vetra, a za preostalu energiju i drugi obnovljivi izvori", dodaje se u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara