Srbija

22.11.2023. 11:59

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Beograd deli više poklon-vaučera nego lane, ugovor vredan preko 19 miliona evra

Vauceri za kupovinu odece i obuce u Sport vision prodavnicama koje je delio Grad Beograd Foto: Nova ekonomija

Beograd kupuje još poklon-vaučera

Srbija

22.11.2023. 11:59

Sekretarijat za obrazovanje i socijalnu zaštitu (Beograda) nabaviće 380.000 poklon vaučera (30.000 vaučera više nego prošle godine), pojedinačne vrednosti po 6.000 dinara. Pobednik na tenderu je grupa firmi koju čine Planeta Sport, Dexy Co kids, Sport vižn, N sport i Trendmaker. Dodeljen ugovor vredan je 2,28 milijardi dinara (oko 19,4 miliona evra), što je četiri miliona skuplje nego lane, objavljeno je na Portalu javnih nabavki. 

Vaučeri koje kupuje Grad namenjeni su za decu koja pohađaju predškolske ustanove (jasle, vrtići, pripremni predškolski program) i učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda (bez obzira na osnivača ustanove), kao i za decu starosti od nula do 19 godina koja nisu obuhvaćena vaspitno obrazovnim programom (a jedan od roditelja ili staratelja ima prebivalište ili stalno boravište na teritoriji  Beograda).

Takođe, vaučeri su namenjeni i za zaposlene i radno angažovane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda (bez obzira ko je osnivač ustanove), zaposlene i radno angažovane u Centru dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda i zaposlene i radno angažovane u „Bebi servisu Beograd“.

Korisnici vaučera moći će iste da iskoriste za kupovinu odeće, obuće, opreme za sport, rekreaciju i zabavu, školske opreme, proizvoda za bebe, igračke.  Vaučeri važe od decembra 2023. godine do 1. marta 2024. godine.

Kako piše u dokumentaciji, isporučilac vaučera (grupa firmi koju čine Planeta sport, Dexy co kids, Sport vision, N sport i Trendmaker) obavezuje se da da omogući korisniku vaučera da ga koristi za kupovinu kompletnog  asortimana u svim maloprodajnim objektima isporučilaca na teritoriji grada Beograda, što podrazumeva i kupovinu proizvoda koji su na trenutnim aktuelnim akcijama u maloprodajnim objektima, kao i na on line sajtovima.

Takođe, isporučilac se obavezuje da omogući korisniku da, za vreme važenja vaučera, iznos od 6.000 dinara sukcesivno troši, kao i da može da izvrši doplatu drugim sredstvima plaćanja u slučaju da ukupan račun bude veći od vrednosti vaučera.

Izabrani ponuđač je dužan da izradi vaučere po dizajnu Grada Beograda i da iste isporuči u roku od sedam dana kalendarskih od dana prijema dizajna.

Troškove izrade i isporuke vaučera snosi isporučilac.

Podsetimo, prošle godine je Beogradski sekretarijat za socijalnu zaštitu dodelio ugovor za kupovinu poklon-vaučera za decu i prosvetne radnike vredan 1,8 milijardi dinara (15,2 miliona evra) kompaniji Sport vižn (Sport vision).

Glavni grad je lane kupio 350.000 vaučera, isto po 6.000 dinara za svu decu do „uzrasta redovnog srednjoškolskog obrazovanja“, kao i za zaposlene i radno angažovane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u Beogradu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.