FOTO: Filip Maljković/Wikipedia

Beograd gradi fontanu na Adi za 23 miliona dinara

FOTO: Filip Maljković/Wikipedia

Grad Beograd izdvojiće više od 23 miliona dinara iz budžeta za izgradnju fontane na kružnom toku na Adi Ciganliji, vidi se iz nedavno donetog gradskog budžeta za 2020. godinu.

Kako se navodi u budžetu, ove godine će za fontanu biti izdvojeno 14,8 miliona dinara, a u 2021. još 8,6 miliona dinara, odnosno ukupno 23,4 miliona.

Fontana će biti novi dodatak Adi Ciganliji posle atrakcija kao što su vrabac od milion dinara i platforma za posmatranje gejzira koja je koštala 15 miliona dinara.

Javno preduzeće Ada Ciganlija zaključilo je 16. decembra 2019. godine ugovor o izgradnji osmougaone platforme površine 100 kvadratnih metara sa kompanijama Elkoms i Gama-Ram iz Beograda.

Kako je bilo navedeno u konkursnoj dokumentaciji, platforma treba da služi „za posmatranje i fotografisanje veštačkog gejzira".

Takođe, javno preduzeće koje upravlja Adom platilo je 2019. godine više od milion dinara za izradu topijarnog natpisa „Ada Ciganlija" i skulpture vrapca i cveta.

Skulpturu je radio isti atelje od kog je JKP Medijana iz Niša nabavila skulpturu pauna za skoro 600.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Grad Beograd planira kupovinu autobusa i trolejbusa

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (5)

 • Radenka

  Plasola sam se da se Vesic ne docepa Ade ... I eto Pocelo je Tesko nama

 • Biljana

  Ovo je neverovatno. Raspad na sve strane, oni bukvalno bacaju novac na tako glupe stvari, platforma na primer. Pa da li bi iko pametan dao ideju za tako nešto?

 • dule

  Pogledajmo koliko je zagađenje u Srbiji i velikim gradovima naše zemlje, pa onda gradimo fontane, stadione. Zdravlje? Zar je nekome bitno?

 • Marko

  Citam tekst dok lezim na infektivnoj koja ce ubrzo da se srusi. Na sta se sve bacaju pare...

 • Ana

  Nicu deponije smeca na sve strane, automobili parkirani na svakom koraku, nemaju pesaci kuda da se krecu, parkovi puni djubreta i pseceg izmeta, domovi zdravlja se raspadaju a nama treba jos jedna fontana.

Vidi sve komentare (2)