Beograd nabavlja gume za trolejbuse i autobuse

Nova ekonomija

Javno komunalno preduzeće GSP Beograd raspisalo je tender za nabavku spoljnih pneumatika za autobuse, trolejbuse, putnička i teretna vozila. Sporazum se zaključuje na tri godine, a procenjena vrednost javne nabavke je 300 miliona dinara. 

Javna nabavka je podeljena na dve partije. 

Za tri godine ukupno za autobuse i trolejbuse treba da bude isporučeno 7.000 guma, a za ostala vozila oko 1.300, piše u dokumentaciji. 

Što se tiče nabavke pneumatuka za autobuse i trolejbuse, u dokumentaciji se navodi da je potrebno da budu novi, u CITY, URBAN, ili METRO izvedbi, da budu i M+S karakterisitka sa mogućnošću ugradnje na sve osovine vozila. 

Pneumatici moraju imati 3PMSF oznaku na boku - planina sa tri vrha i snežnom pahuljom unutra. Oznaka definiše da je pneumatik posebno testiran za eksploataciju u zimskim uslovima i garancija je dobrog prijanjanja, navodi se u dokumentaciji. 

Na svakom pneumatiku se mora nalaziti i serijski i DOT broj sastavljen od 9 do 12 znakova od čega poslednje 4 cifre definišu nedelju i godinu proizvodnje. 

Minimalni garantni period pneumatika ekspolatisanih na prednjoj osovini za autobuse i trolejbuse treba da bude 80.000 pređenih kilometara od dana ugradnje na vozila, a za pneumatike ekspolatisane na pogonskoj osovini je 60.000 pređenih kilometara, piše u dokumentaciji. 

Za ostala vozila je garantni period pneumatika 60.000 pređenih kilometara. 

Najduži rok za isporuku je 30 dana od prijema pisanog poziva naručioca.  Kriterijum za dodelu ugovora je cena.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.