Beograd nabavlja sistem za merenje buke "na daljinu"

Foto: Pxfuel

Grad Beograd planira da postavi senzore za daljinsko praćenje nivoa buke na gradskim lokacijama koje su prepoznate kao "žarišta", navodi se u javnoj nabavci koju je raspisao Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda.

Novi sistem kontrole buke građane bi trebalo da košta 8,3 miliona dinara bez PDV-a (10 miliona sa PDV-om), na koliko Beograd procenjuje vrednost nabavke.

Beograd izgubio spor zbog buke u Cetinjskoj, odštetu plaćaju građani

Navodi se da je problem povećanog nivoa buke u životnoj sredini u Beogradu sve izraženiji, pa da će prikupljanje i obrađivanje podataka sa senzora omogućiti da "organizacione jedinice Grada nadležne za prekoračenje nivoa buke postupe u okviru svojih nadležnosti".

Grad traži firmu koja će Beogradu iznajmiti uiTOP platformu i pružiti tehničku podršku u njenom radu u trajanju od 12 meseci. Naručilac treba da obavi i montažu i demontažu senzora, kao i njihovo kalibriranje na najviše 50 lokacija.

Inspekcija zabranila muziku kafiću na Dorćolu protiv koga se stanari bune mesecima

Predmet nabavke je i 20 solarnih sistema za napajanje senzora i komunikacijskog uređaja (gateway-a) sa baterijama koje bi obezbedile autonoman rad u trajanju od 48 časova.

Rok za podnošenje ponuda je 6. septembar.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.