FOTO: Nova ekonomija

Beograd nabavlja vozila od kompanija bliskih SNS-u

FOTO: Nova ekonomija

Grad Beograd platiće preko 38 miliona dinara za nabavku putničkih vozila od dve kompanije bliske vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

Kako se vidi iz Odluke o zaključenju okvirnog sporazuma, Grad nabavlja pet kombija od kompanije West Beocar za 12,2 miliona dinara. Od firme Auto Čačak nabaviće 24 automobila i jedno vozilo više srednje klase za ukupno 25,9 miliona dinara.

Ugovori o nabavci ovih vozila traju godinu dana, prema obaveštenju o zaključenom sporazumu koje je objavljeno na gradskom portalu javnih nabavki 29. novembra.

Krajnji vlasnik kompanije West Beocar je Andrija Božović, brat člana Glavnog odbora SNS-a Vladimira Božovića, kog je predsednik Aleksandar Vučić početkom decembra imenovao za ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

West Beocar je u stoprocentnom vlasništvu firme West Truck, čiji je jedini vlasnik Andrija Božović, pokazuju podaci Agencije za privredne registre.

Kako je pisao novosadski portal Voice 2017. godine, West Truck je jedna od kompanija koje su imale monopol nad određenim poslovima u saradnji sa javnim komunalnim preduzećem „Čistoća" iz Novog Sada.

Analizom javnih nabavki „Čistoće" u četvorogodišnjem periodu, Voice je zaključio da ukupna vrednost poslova koje je West Truck obavio za to javno preduzeće prelazi 450 miliona dinara.

Kompanija Auto Čačak u vlasništvu je Milenka Kostića, koji je bivši šef aktuelnog gradonačelnika Čačka iz redova SNS, Miluna Todorovića.

Todorović je bio direktor Auto Čačka do izbora na funkciju gradonačelnika 2016. godine, prema dokumentu APR-a.

Još jedan član SNS-a i direktor Kostićevog preduzeća Auto Čačak Inženjering, Milijan Minić, služio je kao gradski većnik u Čačku.

Minić je 2012. godine na sednicama gradske vlade glasao da se Auto Čačku dozvoli da izgradi veći broj kvadrata na parcelama zakupljenim od grada nego što je to bilo predviđeno uslovima tendera,  pisao je Istinomer.

U junu ove godine Kostić je bio među zvanicama na proslavi rođendana provladinog tabloida Informer, kojoj su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić, vlasnik TV Pink Željko Mitrović i kontroverzni biznismeni sa severa Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, objavio je KRIK.

Auto Čačak je ranije ove godine takođe zaključio tri ugovora vredna 46 miliona dinara o zakupu putničkih vozila za Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, o čemu je Nova ekonomija pisala.

F. Rudić

PROČITAJTE JOŠ:

Funkcioneru SNS 1,6 miliona evra subvencija za izgradnju hotela

Srbija poklanja zemljište vredno 6,25 miliona evra nemačkom MTU


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.