Beograd sa 40 miliona finansira projekte za omladinu

Pixabay

Grad Beograd objavio je javni poziv za finansiranje i sufinansiranje projekata koje realizuju udruženja mladih, udruženja za mlade, kao i njihovi savezi u oblastima omladinskog sektora u  u 2022. godini. 

Ukupna sredstva koja su predviđena za projekte su 40 miliona dinara, a limit za finansiranje pojedinačnog projekta je milion dinara. 

U javnom pozivu piše da udruženje može da učestvuje na javnom konkursu sa samo jednim projektom koji se u celini realizuje na teritoriji Beograda. 

Projekat kojim se konkuriše treba da je kratkoročan, odnosno da se celokupan projekat ili faza za koju se traže sredstva, realizuju do 1. novembra 2022. godine, piše u javnom pozivu. 

Rok za dostavljanje prijava je 26. januar.

Da bi dobili sredstva udruženja za mlade, kao i njihovi savezi treba da ispunjavaju sledeće uslove: 

  • da imaju sedište na teritoriji grada Beograda,
  • posedovanje referenc liste za predlagače koji prvi put dostavljaju programe (iskustvo u realizaciji programa, preporuke eksperata),
  •  da je obezbeđeno najmanje 10 odsto od ukupnih troškova projekta iz sopstvenih sredstva ili nekog drugog izvora,
  •  da račun nije u blokadi.

U javnom pozivu se navodi da neće biti prihvaćeni troškovi nastali pre potpisivanja ugovora, kao ni troškovi adaptacije objekta, ni troškovi prevoza van teritorije grada Beograda i taksi prevoza.

Neće biti prihvaćeni ni troškovi više od jednog fiksnog i jednog mobilnog telefonskog računa na mesečnom nivou tokom trajanja projekta, troškovi ugostiteljskih usluga (osim keteringa za potrebe promocije), kao ni troškovi honorara koji prelaze trećinu ukupno odobrenog budžeta projekta.

Osnivanje i rad kancelarije za mlade, klubova za mlade, omladinskih centara, kao i podsticanje mladih da aktivno učestvuju u društvenim tokovima kroz afirmaciju i podršku omladinskim aktivnostima, omladinskom radu i neformalnom obrazovanju na teritoriji jedinice lokalne samouprave, smatraju se, između ostalog, projektima od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora u Beogradu.

Projekti od javnog značaja su, kako piše u javnom pozivu, i oni koji stvaraju uslove za aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, bavljenje sportom, negovanje zdravih i bezbednih stilova života, sprovođenje volonterskih aktivnosti, organizaciju obuka, seminara i manifestacija od značaja za zapošljavanje i usavršavanje mladih. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.