FOTO: Pixabay

Beogradski metro i voz raspisao tender

FOTO: Pixabay

JKP Beogradski metro i voz, koje organizuje i obavlja stručne poslove u vezi metro sistema u prestonici, raspisalo je javnu nabavku za programski paket za modeliranje železničkog saobraćaja.

Programski paket treba da omogući modeliranje i simulaciju železničkog sistema i izradu reda vožnje, odnosno modeliranje i proračun karakteristika železničke infrastrukture i saobraćaja, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Ovo podrazumeva optimizaciju raspodele voznih sredstava, određivanje staničnih prostornih odseka i intervala, izračunavanje staničnih intervala sleđenja vozova, identifikaciju posledica neregularnosti usled nepredviđenih događaja, planiranje održavanja i radovi na mreži i druge zadatke.

Program će morati da ima niz karakteristika neophodnih za izradu reda vožnje, poput izračunavanja voznih vremena svakog voznog sredstva na osnovu unetih karakteristika.

Paket mora da pruži mogućnost kreiranja detaljnog prikaza mreže infrastrukturnih kapaciteta minimalne dužine 2000 kilometara sa svim elementima – šine, skretnice, tuneli, ograničenja brzine i ostalo.

Poziv za podnošenje ponuda je otvoren do 4. novembra u 11.30, nakon čega će ponude biti javno otvorene pola sata kasnije.

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljen poziv za izgradnju zgrade na stanici ’Prokop’

Plastična flaša kao popust za metro

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara