Vesti iz zemlje

20.12.2021. 09:26

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Beogradu još 490 miliona iz budžetske rezerve

Gradu Beogradu biće prebačeno 250 miliona dinara iz budžetske rezerve za izvršavanje obaveza "iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidno...

Nova ekonomija

Gradu Beogradu biće prebačeno ukupno 490 miliona dinara iz budžetske rezerve. Novac se prebacuje za izvršavanje obaveza „iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti“, piše u rešenjima objavljenim u Službenom glasniku. 

Prema prvom rešenju, Beogradu će biti prebačeno 250 miliona dinara prvobitno namenjenih za „realizaciju infrastrukturnih projekata od značaja za Republiku Srbiju“, odnosno eksproprijaciju zemljišta u cilju izgradnje kapitalnih projekata.

U drugom rešenju objavljenom u Službenom glasniku piše da će se Gradu Beogradu takođe prebaciti i 240 miliona dinara prvobitno namenjenih za izvršenje sudskih postupaka, „odnosno novčane kazne i penale po rešenju sudova“. 

Celokupna sredstva su najpre preneta u budžetsku rezervu, a potom raspoređena Ministarstvu finansija, na ime transfera gradu Beogradu. 

Gradu Beogradu prebačeno 470 miliona iz budžetske rezerve
Za fabriku vakcina milijardu dinara iz budžetske rezerve

Gradu Beogradu je krajem novembra prebačeno 470 miliona dinara iz budžetske rezerve, isto za „plaćanje obaveza koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti glavnog grada“, objavljeno je u Službenom glasniku.

Skupština grada Beograda usvojila je krajem oktobra treći rebalans budžeta za 2021. godinu, kojim su predviđena sredstva od 150 milijardi dinara, koliko zajedno iznose planirani prihoda grada i gradskih opština. 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio je tada da je budžet „najveći u novijoj istoriji grada, što je dokaz da se u Beogradu dobro posluje“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.