Srbija

05.02.2016. 12:33

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Bogaroški: Nema žalbe na licitaciju, zemlja samo podobnima

Srbija

05.02.2016. 12:33

Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, osim problema oko zakupa zbog čega su poljoprivrednici protestovali, stvara i problem sa žalbama na licitaciju.
To je saopštio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo.

Kako se navodi u saopštenju, do sada su poljoprivrednici koji su učestvovali u javnim nadmetanjima mogli da zaštite svoja prava ukoliko su smatrali da su im ona na bilo koji način povređena, tako što su imali pravo žalbe na odluku o davanju u zakup. 

Usvojenim izmenama zakona ukinuta je mogućnost žalbe, tako što se stav zakona koji ovo pravo utvrđuje poziva na stav zakona u kojem je takva mogućnost izbrisana.

„To znači da na odluku komisije koja odlučuje o davanju zemljišta u zakup nema prava žalbe i da se ona mora primenjivati kakva god da je. Takvog zakonskog rešenja nema nigde na svetu i to je dovoljan razlog da se pokrene pitanje njegove ustavnosti“, naveo je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški. 

Kako je objasnio, stav o mogućnosti žalbe je izbrisan iz zakona, pa je zato osnovano posumnjati da je namera bila da se u postupku licitacije zemlja dodeli samo „podobnim paorima“. 

„Neophodno je da hitno bude donet novi zakon, ali u saglasju sa poljoprivrednicima i stručnjacima. Ne za par meseci, ne posle izbora – nego odmah, jer će šteta koja će nastupiti biti nesaglediva“, rekao je Bogaroški.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Opet ista priča o vozilima. Ložišta na pelet, drva i ugalj su najveći problem. Izbacuju čađ kao Indijske lokomotive. Gasifikujte ceo Beograd i videćete drastičan pad zagađenosti! Radite na edukaciji građanja o izolaciji objekata i podsticaju grejanja klimama i toplotnim pumpama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.