British Council najavio novi sezonu gejminga PlayUK

Foto: Pixabay

U okviru programa "PlayUK 20/21" British Council saopštio je da organizuje onlajn mentorski program za mlade kreativce u gejming industriji. Putem tog programa, izabrani učesnici će moći da se usavršavaju uz podršku britanskih stručnjaka iz oblasti gejminga.

U predstojećem izdanju PlayUK učesnike očekuje raznolik program koji koristi sve prednosti onlajn medija, a na svake dve nedelje održavaće se onlajn radionice za stručni razvoj.

Ove godine novina je i posebno osmišljeni mentorski program koji za učesnike iz zemalja Zapadnog Balkana predstavlja jedinstvenu priliku da svoje timove i već započete projekte razvijaju u saradnji s nekim od najboljih britanskih stručnjaka za video-igre. 

Kroz povezivanje praktičara raznih digitalnih i umetničkih disciplina iz zemalja Zapadnog Balkana i Velike Britanije, PlayUK se bavi i istraživanjima u oblasti kodiranja, hardvera, igara i performansi, teorije igara, virtuelne stvarnosti, veštačke inteligencije, proširene stvarnosti, animacija i ostalih digitalnih postupaka u umetnosti.   

Ove sezone u saradnju je uključena Marie Foulston, koja je višestruko nagrađivani kreativni producent revolucionarnih izložbi, video-igara, instalacija i digitalnih projekata, a koja je proglašena jednom od 100 najuticajnijih žena britanske industrije video-igara. 

DOMAĆA GAMING INDUSTRIJA BELEŽI RAST I TOKOM KRIZE

PRIJAVA NA MENTORSKI PROGRAM

Prijavljivanje na mentorski deo programa počelo je prošle nedelje i trajaće do 10. decembra u 17 časova.

Mentorski program će početi u januaru 2021. godine i deset kreativaca na početku karijere u video igrama imaće šansu da tri meseca rade sa posebno odabranim mentorima, ekspertima iz ove industrije iz cele Velike Britanije.   

Svi učesnici programa imaće po osam sati individualnih mentorskih sesija tokom kojih će im eksperti pomoći da ustanove svoje ciljeve, ambicije, razvojne potrebe, kao i da istraže načine da sve to i ostvare.  

Program sadrži i onlajn događaj koji će učesnicima biti prilika da svoj rad prikažu publici iz celog sveta, navodi se u saopštenju British Council-a.

Radni jezik mentorskog programa biće engleski, a prijave mogu da pošalju svi oni koji učestvuju u stvaranju video igara.

Dodaje se da će PlayUK u proleće 2021. godine organizovati specijalnu onlajn izložbu na kojoj će biti predstavljeni rezultati tog mentorskog programa. Sadržaj izložbe će, kako se dodaje, obogatiti i video-igre za široki spektar njihovih ljubitelja, kao i ljubitelja digitalne umetnosti.

British Council podseća da su u poslednje tri godine uživo održali gejming događaje u većim gradovima Zapadnog Balkana, kao i uspešne onlajn sesije u periodu između marta i avgusta ove godine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara