FOTO: Pixabay

Bugarskoj firmi 6.000 evra po radnom mestu

FOTO: Pixabay

Država će bugarskoj firmi Risk Inženjering (Risk Engineering) dati subvenciju od preko 180.000 evra za pokretanje proizvodnje pasterizovanih proizvoda od voća i povrća u Svrljigu.

Kompanija se obavezala da će realizovati ovaj projekat u roku od tri godine i zaposliti 30 novih radnika na neodređeno vreme do kraja 2020. godine.

Novac će biti isplaćen u tri tranše – 2020, 2021. i 2022. godine, navodi se u ugovoru koji su potpisali Risk Engineering i Ministarstvo privrede.

Ukupna primanja zaposlenih (osnovna zarada, uvećana zarada, radni učinak, nagrade, bonusi, topli obrok, regres…) biće najmanje 20 odsto veća od minimalne zakonski propisane zarade, što je standardno za ovakve ugovore o subvencijama.

Risk Engineering u Srbiji osnovan je 2016. godine i u vlasništvu je istoimenog akcionarskog društva iz Bugarske. U trenutku podnošenja prijave za subvenciju kompanija je imala svega dvoje zaposlenih.

Kako se navodi u ugovoru, bugarski Risk Engineering posluje u sektoru energetike, pruža usluge iz oblasti inženjeringa i konsultantske usluge.

Preko svojih zavisnih društava bavi se proizvodnjom i održavanjem solarnih i hidro elektrana, a od pre nekoliko godina "značajno mesto” u poslovanu kompanije zauzima proizvodnja proizvoda od voća i povrća.

Bugarski Risk Engineering ostvario je u 2018. godini prihod od 9,5 miliona evra i zapošljavao oko stotinu radnika, dodaje se.

PROČITAJTE JOŠ:

Ada Ciganlija gradi platformu za posmatranje gejzira

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • tony

    ...pa da li ste vi normalni da dajete pare Bugarinu, jel ste zaboravili šta se desiolo sa Staklarom u Paraćinu, ili sa onom fabrikom nameštaja kad je Rus preko noći pobegao...

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.